Δεν ψηφίζει την αλλαγή φύλλου ο Κώστας Κατσίκης

Και δεύτερη διαρροή στις ψηφοφορίες για την αλλαγή φύλλου και την τουρκική ένωση Ξάνθης φαίνεται ότι θα υπάρξει από τους ΑΝΕΛ. Μετά τον Δημήτρη Καμμένο που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το νόμο για την τουρκική ένωση Ξάνθης, έρχεται ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξηγώντας την απόφασή του επεσήμανε: «Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του ’76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα».

Παράλληλα ο κ. Κατσίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ούτε το νομοσχέδιο για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές. Όπως είπε, «ακούει ότι η τροπολογία θα έρθει στη Βουλή αλλαγμένη με την προσθήκη του άρθρου που θα προστατεύει την Ελλάδα. Θα δούμε πως θα είναι η τροπολογία, θα το εξετάσουμε και ενδεχομένως να έχουμε και σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να έχουμε και τη θέση του προέδρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα