“Δεν ψηφίζουμε κανένα μέτρο”

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η Φώφη Γεννηματά, όπως η ίδια παραδέχθηκε, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ . Με τον πρώην πρόεδρο των σοσιαλδημοκρατών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης και ενοποίησης με πολιτικές δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης, που θα βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας.

«Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρώπη συνολικά να επιδείξουν την υψηλότερη δυνατή ευελιξία, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης, επισήμανε στον κ. Γκάμπριελ την ανάγκη η ΕΕ να επιδείξει σθεναρή στάση απέναντι στην προκλητική στάση και τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας.

«Είναι αυτονόητο ότι ευχήθηκα στον κ. Γκάμπριελ για τη νίκη του SPD στις επικείμενες εκλογές στη χώρα τους» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Δεν θα ψηφίσει

Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους δανειστές να ψηφίσει και η αντιπολίτευση τα νέα μέτρα που επίκεινται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει εγκαίρως ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει.
«Το καλοκαίρι του 2015, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε οδηγήσει τη χώρα και τον λαό η παιδαριώδης διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε καλέσει τον κύριο Τσίπρα να αφήσει στην άκρη την εξυπηρέτηση του κοντόφθαλμου προσωπικού και μικροκομματικού του συμφέροντος και να συμβάλει με τη στάση του στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα καλείτο να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου στη βάση του ρεαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης ως προς την κατανομή των βαρών. Αντ’ αυτού ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να διαπραγματευτεί με μόνο σύμμαχο τον κύριο Καμμένο και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με το διχαστικό, ατυχές σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”», θύμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, καταλήγοντας πως ό,τι βιώνουμε σήμερα, τόσο τα αδιέξοδα στην οικονομία όσο και εκείνα στην κοινωνία, φέρουν τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Ως εκ τούτου η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει μέτρα που ενισχύουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οικονομία και της διαχείρισης της μιζέριας στην κοινωνία», κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «εμείς δεν θα υπογράφαμε με τίποτα αυτά που ζητά ο κ. Σόιμπλε, όπως και δεν πρόκειται να υπογράψουμε αυτά που θα φέρει ο κ. Τσίπρας που είναι ουσιαστικά η συνθηκολόγηση του ηττημένου», υποστήριξε ο Γιάννης Μανιάτης, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας με δική του ευθύνη είναι η άλλη όψη του νομίσματος των πολύ σκληρών δανειστών μας, αφού αυτοί ζητούν υπερβολικά πράγματα, πολλές φορές απάνθρωπα, και ο κ. Τσίπρας κάνει ένα παιχνίδι, ένα Θέατρο Σκιών.

«Τα μέτρα που έρχονται, αποτελούν κατ’ ουσίαν το τέταρτο μνημόνιο, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση και δεν πρόκειται να τα ψηφίσουμε», δήλωσε και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, θυμίζοντας πως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή συντάξεων μέσω του «κόφτη» δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2016, αλλά τέθηκαν εκ των υστέρων, εξαιτίας της επιβάρυνσης του οικονομικού κλίματος από τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό το τέταρτο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει συναίνεση όποτε και όπως τον βολεύει, αλλά συναίνεση αλά καρτ δεν υπάρχει», είπε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα