“Δεν ψηφίζουμε κανένα μέτρο”

“Η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή”, ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγη ώρα μετά την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα, ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα».
Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της Ν.Δ. είναι σταθερή, άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε επίσης ότι «οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ. Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».
Για την επέτειο των 6 χρόνων από τα γεγονότα της Marfin, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.
Για την Παιδεία

Προσωπικό σχόλιο για την επί της ουσίας κατάργηση των ολοήμερων σχολείων έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της απαξιώνει στην πράξη το χρήσιμο και δημιουργικό θεσμό του ολοήμερου σχολείου», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Στερεί ουσιαστικά από τα παιδιά της μέσης οικογένειας εργαζομένων τη δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους. Έτσι, οδηγεί διαρκώς προς τα κάτω το επίπεδο της μόρφωσης», συνεχίζει και καταλήγει: «Αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε πραγματική προοπτική, οφείλουμε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες καινοτομίας και γνώσης σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού».
Για τον Παυλόπουλο
Ανέβηκε κατακόρυφα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στο επίκεντρο. Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για κινδυνολογία της αντιπολίτευσης με στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Συγγρού απάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας από ένα κόμμα «ανεύθυνων, ψευτών και επικίνδυνων για τη χώρα και κάλεσε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση «να φύγει».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει την κινδυνολογία στο ”πλάνο Β” που είχε ζητήσει πέρσι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη. Μαθήματα υπευθυνότητας από ένα Κόμμα ανεύθυνων, ψευτών και επικίνδυνων για τη χώρα δεν δεχόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. «Αντί, λοιπόν, για μαθήματα άνευ ουσίας, το μόνο που έχουν να προσφέρουν στην πατρίδα είναι να φύγουν τώρα. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για την οικονομία, τους πολίτες, την Ελλάδα», καταλήγει.
Στο μεταξύ πολλά καραμανλικά στελέχη ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την δήλωση του Παυλόπουλου. Μάλιστα για το θέμα αυτό έκανε την επανεμφάνιση του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή, εμφανίστηκε αντίθετος με την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να παρέμβει δημόσια. Μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ΝΔ ανέδειξε, «κακώς» κατά τον ίδιο, το ζήτημά αυτό, το οποίο ο ίδιος θεωρεί μη υπαρκτό. «Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και ότι τον υπηρετεί σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος στηρίζεται μόνο στην οικονομία και στα συναφή με αυτήν όπως το νόμισμα και η ανάπτυξη» φέρεται να είπε ο κ. Μεϊμαράκης που δεν έκανε τυχαία την αναφορά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα