«Δε μ’ενδιαφέρει η σόουμπιζ, γι’αυτό κι έφυγα. Δεν με έδιωξαν»

O Γιώργος Σεϊταρίδης, εμφανίστηκε στην τηλεόραση το 2005 και μας εντυπωσίασε με την παρουσία του στον κινηματογράφο στην ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο». Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει, ριζικά τη ζωή του και αναζήτησε την ποιότητα που του έλειπε στο Πήλιο.

«Ασχολούμαι με τη γη, αλλά κατά βάση είμαι μελισσοκόμος. Η καθημερινότητά μου είναι αυτή ενός ανθρώπου που ζει στο βουνό, όχι ενός τουρίστα, που ήρθε για διακοπές. Ζω σαν όλους τους κατοίκους εδώ. Μαζεύω τα ξύλα μου, έχω τις ντομάτες μου, τις πατάτες, τα αμπέλια. Απλά, η βασική μου δουλειά είναι τα μελίσσια. Από εκεί βγάζω τα προς το ζην» αποκαλύπτει ο ηθοποιός. Kαι συμπληρώνει: «Είμαι στο ξεκίνημά μου. Μόνο τρία χρόνια μελισσοκόμος, αλλά ασχολούμαι, διευρύνω τις γνώσεις μου και προσπαθώ να εξελιχθώ. Το επόμενο βήμα που περιμένω να γίνει είναι να βγει το μέλι μου, αλλά και άλλα φυτικά προϊόντα, στην αγορά. Να γνωρίσει ο κόσμος την αγνότητα και τη δουλειά μου. Άλλωστε, η τροφή είναι για μένα το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή. Σε μια εποχή που παίρνουμε τα χάπια με το κιλό, το πιο σωστό νομίζω για τον εαυτό μας είναι να ψάξουμε για το καλύτερο ποιοτικά στις πρώτες ύλες. Έχω υιοθετήσει απόλυτα τη φράση των αρχαίων ημών προγόνων… Ο, τι τρώμε είμαστε!», λέει ο ηθοποιός.

Δεν άφησε φυσικά να εννοηθεί ότι τον έδιωξαν από τον χώρο, απλά ήθελε από μόνος του να απομακρυνθεί: «Συνειδητοποίησα ότι, αν θέλω εγώ, σαν Γιώργος, μια πιο ποιοτική ζωή, δεν γίνεται να είμαι σε μια μεγάλη πόλη σαν την Αθήνα. Γι’ αυτό έφυγα. Και έφυγα, δεν με έδιωξαν. Δεν έχω ασχοληθεί με τη σόουμπιζ, δεν με ενδιαφέρει και το απέδειξα. Αγαπάω το θέατρο, με ενδιαφέρει το θέατρο και εξακολουθώ να ασχολούμαι με αυτό, όσο και αν επιμένουν φυλλάδες, περιοδικά και «πληροφορίες» ότι τα παράτησα, γιατί έτσι βγαίνουν καλύτεροι τίτλοι και λεζάντες. Το «τα παράτησε για να γίνει αγρότης» είναι ένα ψέμα… Απλά δεν φοβήθηκα να πάρω το ρίσκο και να ακολουθήσω αυτό που θα μου προσφέρει μια καλύτερη ζωή, για τα δικά μου θέλω και πιστεύω. Ακόμα κι αν αυτό είναι ενάντια στα στερεότυπα», καταλήγει μιλώντας στην εφημερίδα «S».

Όσο για τα επόμενα σχέδια του: «Τώρα συζητάω για μια παράσταση τον χειμώνα, αλλά θα το κάνω μόνο αν νιώσω 100% εντάξει μ’ αυτό. Γιατί είναι ξεκάθαρο για μένα πως, για να παίξεις στο θέατρο, πρέπει να είσαι γεμάτος, πλήρης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα