ΔΗΜΑΡ: Καταψηφίζει προϋπολογισμό και εξεταστική για υποβρύχια

Καταψήφιση του Προϋπολογισμού, επειδή ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση, αποφάσισε σε συνεδρίαση της, η  Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

«Ο προϋπολογισμός δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας. Απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο  για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία ενώ απουσιάζει – αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αποφασίστηκε επίσης η καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, παρότι αναγνωρίζεται η ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέγει την πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού.

Όσον αφορά στην τροπολογία σχετικά με τα φάρμακα, αποφασίστηκε να ψηφιστεί θετικά, καθώς «η ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα