Δημοσκόπηση καταπέλτης για Τραμπ – Τι λένε οι Αμερικανοί για την έως τώρα θητεία του

Δημοσκόπηση καταπέλτης για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτή που δημοσίευσε το CNN αφού η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ έχει βυθιστεί σε χαμηλό ρεκόρ και το 60% των Αμερικανών δεν τον εμπιστεύεται.

Μόλις το 38% επιδοκιμάζει τις επιδόσεις του Αμερικανού προέδρου κατά τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του, ενώ το 56% τον αποδοκιμάζει. Το CNN επεσήμανε πως από όταν ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις μόνο ένας πρόεδρος είδε τη δημοτικότητά του να βυθίζεται κάτω του 50% μόλις έξι μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα: ο Μπιλ Κλίντον με ποσοστό 44% το 1993.

Ο Τραμπ φαίνεται να χάνει και τη στήριξη της ίδιας της βάσης του. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα, το 47% αποδοκιμάζει σθεναρά τις επιδόσεις του προέδρου, έναντι μόνο 24% που τον επιδοκιμάζει σθεναρά. Πρόκειται για απότομη πτώση από το 33% που τον στήριζε σθεναρά στη δημοσκόπηση μετά την ορκωμοσία του.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εμπιστοσύνη -ή μάλλον η έλλειψή της- εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα. Μια μεγάλη πλειονότητα, το 73%, είναι επιφυλακτική απέναντι στα όσα λέει ο Λευκός Οίκος, αποκάλυψε η δημοσκόπηση. Ένα 30% υποστηρίζει ότι δεν πιστεύει «απολύτως τίποτα» από όσα προέρχονται από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας. Αντιθέτως μόνο το 24% εμπιστεύεται τα περισσότερα ή όλα όσα λέει επισήμως ο Λευκός Οίκος.

Όσον αφορά στην προσωπικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, το 60% των συμμετεχόντων θεωρεί πως δεν είναι ειλικρινής ή αξιόπιστος και το 67% ανέφερε πως δεν είναι πρόσωπο που θαυμάζει Ένα 63% τόνισε πως δεν είναι περήφανο που είναι πρόεδρος της χώρας και το 55% πιστεύει ότι έχει υποβαθμίσει το εκτόπισμα της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τα πήγε καλύτερα σε θέματα πολιτικής, με πλειονότητες να αποδοκιμάζουν τον τρόπο που έχει διαχειριστεί τα θέματα της ιατρικής φροντίδας (62%), της μετανάστευσης (55%) και εξωτερικών υποθέσεων (61%). Το μοναδικό κομμάτι της πολιτικής όπου τα πήγε καλά ήταν η εθνική ασφάλεια, όπου το 48% επιδοκιμάζει τις κινήσεις του έναντι 47% που τον αποδοκιμάζει.

Το CNN διευκρίνισε πως η έρευνα έγινε τηλεφωνικά μεταξύ 3 και 6 Αυγούστου. Η SSRS που ανέλαβε τη δημοσκόπηση έλαβε τυχαίο δείγμα 1.018 ενηλίκων, με το περιθώριο λάθους να υπολογίζεται πάνω κάτω στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα