Δημοσκόπηση: Πάνω από δέκα μονάδες η διαφορά Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής

Διψήφια παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα TV.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 29,5% με το σημερινό κυβερνών κόμμα να πιάνει το 18,3%. Η συνολική διαφορά αγγίζει τις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή,ενώ ακολουθεί η ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΚΚΕ 6,1%, Χ.Α. 6%, ΔΗΣΥ 5,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ 2%, ΛΑΕ 1%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 15,2% και το 66% απαντά πως αν αύριο είχαμε εκλογές θα κέρδιζε η ΝΔ.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προκρίνεται από τους πολίτες που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 40% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο 17%.

 

Πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση η γνώμη που έχουν οι πολίτες για στελέχη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση με ποσοστό 70,1%. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές με τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος να αξιολογούν αρνητικά τον κ. Παππά κατά 48,8%.

Να επισημανθεί πως τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου φτάνουν το ποσοστό του 38,8% σε θετική αξιολόγηση με τα αρνητικά να είναι στο 46,5%.

Στη ΝΔ τώρα, οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις, όμως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα