Δημόσιο: 5.000 προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού

Χιλιάδες προσλήψεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, 3.912 θα είναι εποχικοί και 1.320 μόνιμοι υπάλληλοι ενώ οι προσλήψεις θα γίνουν στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 Στη ΔΕΗ ήδη βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης η πρόσληψη 600 ατόμων ως μόνιμου προσωπικού, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες 3.012 θέσεις εποχικού προσωπικού. Εξ αυτών, 2.315 αφορούν συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, ενώ 697 θέσεις θα καλυφθούν με συμβάσεις 60 ημερομισθίων για ανειδίκευτους εργάτες.

Στην πρόσληψη 900 εποχικών υπαλλήλων προχωρεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της εκτέλεσης του προγράμματος δακοκτονίας 2014.

Από το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να διεξαχθούν τρεις διαγωνισμοί για την κάλυψη 720 μόνιμων θέσεων σε ΟΣΥ, μετρό και ΥΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 450 οδηγών λεωφορείων και τεχνιτών στις οδικές συγκοινωνίες, 200 ηλεκτροδηγών και υπαλλήλων εισιτηρίων στο μετρό και 70 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα