ΔΗΜ.ΑΡ.: “Κοπανιστός αέρας η απάντηση του υπουργού για την ανεργία”

“Κοπανιστός αέρας εννέα σελίδων ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στην ερώτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για την καταπολέμηση της ανεργίας”. Αυτό αναφέρει η ΔΗΜ.ΑΡ. σε ό,τι αφορά στην ερώτηση που είχε καταθέσει προ τριμήνου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταπολέμησης της ανεργίας.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ισχυρίζεται ότι τα όσα απάντησε το Υπουργείο Εργασίας με ένα ογκώδες κείμενο εννέα σελίδων, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μείζον αυτό θέμα μόνο με λόγια και όχι με πράξεις.

“Είναι χαρακτηριστικό ότι βασικό εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας, σύμφωνα με την απάντηση της αρμόδιας Υπουργού, είναι η δυνατότητα να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί εργαζομένων και εναλλακτικά συνεργατικά σχήματα. Οι άνεργοι όμως και κυρίως οι νέοι, αγωνιούν, έχουν ανάγκη από σταθερές θέσεις εργασίες και όχι από εκθέσεις ιδεών ή ιδεολογικούς ανεμόμυλους και αυταπάτες. Γι’ αυτό απαιτείται ένα σαφές σχέδιο, με ποιοτικές υπηρεσίες στους τομείς κοινωνικής πολιτικής, και όχι μία επιδοματική πολιτική κρατισμού και αναπαραγωγής της φτώχειας. Η σημερινή κυβέρνηση δυστυχώς και σε αυτό το τόσο ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα αγρόν ηγόρασε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα