Διέφυγε στην Κολομβία η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας

Η Λουίσα Ορτέγα, πρώην γενική εισαγγελέας της Κολομβίας, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα ότι φοβόταν πως θα την δολοφονούσαν, διέφυγε την Παρασκευή στην Κολομβία.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την ανάληψη της νομοθετικής εξουσίας στη χώρα από την Συντακτική Συνέλευση.

«Το απόγευμα η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα Δίας έφθασε από την Αρούμπα με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο στην Μπογοτά και ολοκλήρωσε την απαιτούμενη διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων μετανάστευσης», ανέφερε η υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ορτέγα συνοδευόταν από τον σύζυγό της, τον βουλευτή Χερμάν Φερέρ.

Στην Ορτέγα, το καθεστώς Μαδούρο είχε επιβάλλει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και είχε δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, μετά την καθαίρεσή της από την Συντακτική Συνέλευση.

Την ίδια ώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για υφαρπαγή της εξουσίας στην Βενεζουέλα από την Συντακτική Συνέλευση, τονίζοντας: «Αυτή η αρπαγή εξουσίας έχει στόχο να παραγκωνιστεί η δημοκρατικά εκλεγμένη Εθνοσυνέλευση από μια αυταρχική επιτροπή που θα δρα υπεράνω του νόμου».

Παραλλήλως το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι καθώς «το καθεστώς του (προέδρου Νικολάς) Μαδούρο συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μια αυταρχική δικτατορία, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε όλο το βάρος της αμερικανικής οικονομικής και διπλωματικής ισχύος στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη δημοκρατία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα