Διαβεβαιώσεις Πολάκη σε ΑμΕΑ μετά τις διαμαρτυρίες

Διαβεβαιώσεις για προώθηση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΑμΕΑ έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά τις χθεσινές διαμαρτυρίες έξω από το Υπουργείο.

Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ομαλοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες των αναπήρων, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Κύριο αίτημα ήταν η άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ, προς γονείς και ασθενείς, των χρημάτων για τις θεραπείες τους, με την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Ο κ Πολάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει εκκαθάριση χωρίς έλεγχο, διαδικασία που ακολουθούνταν στο παρελθόν και ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ, και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε το πρόβλημα να λυθεί στο επόμενο διάστημα και να ομαλοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε δύο από τις έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, το οποίο απέδωσε στη μεταφορά της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των παραστατικών από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλείται ξαφνικά να εξυπηρετήσει σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων.

Ανέφερε τέλος ότι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της επαρχίας δεν αντιμετωπίζεται πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα