“Διαλύουν συστηματικά το ΕΣΥ”

Η κυβέρνηση διαλύει συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ. «Ο,τι λειτουργεί ακόμη οφείλεται στην αυτοθυσία των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία» επεσήμανε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραμένουν λόγια του αέρα οι υποσχέσεις για προσλήψεις.
Ειδικότερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση διαλύει συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι 10.000 προσλήψεις του κ. Τσίπρα, παραμένουν λόγια του αέρα. Ό,τι λειτουργεί ακόμη οφείλεται στην αυτοθυσία των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Και αντί να σκύψουν το κεφάλι, να αναγνωρίσουν τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις, στοχοποιούν όσους εκφράζουν την αγωνία τους, ασκούν κριτική και διεκδικούν. Είναι ώρα για αναγέννηση του ΕΣΥ με ριζικές ανατροπές και επαρκή χρηματοδότηση. Με στόχο ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη».
Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι ο “Τσίπρας σκηνοθετεί ήδη τη συνθηκολόγηση». Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανέφερε πως «όσο ο Αλέξης Τσίπρας μένει κάνει ζημιά», εκτιμώντας ότι «οι εξελίξεις αργά ή γρήγορα θα έρθουν».
«Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι να φύγουν τώρα. Κατάφεραν μετά από τόσες θυσίες να μας παγιδεύσουν στο δίλημμα GREXIT ή διαρκής λιτότητα. Προσπαθούν δήθεν να βάλουν γκολ στην παράταση και τρώνε συνέχεια αυτογκόλ. Η πόρτα της ποσοτικής χαλάρωσης παραμένει κλειστή εξαιτίας τους . Δεσμεύσεις για το χρέος χάθηκαν με δική τους ευθύνη. Τώρα έρχονται και νέα μέτρα, δένουν το μέλλον με αλυσίδες», επισήμανε η κα Γεννηματά.
Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών και για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά σε μία μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ, η κα Γεννηματά απαντά: «Αισθανόμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και αναζητούν μια πραγματική ελπίδα. Θέλουμε να γίνουμε και πάλι η φωνή τους. Δεν μας αφορά το δίπολο του διχασμού και της πόλωσης».
Ο Κωνσταντινόπουλος

Μένεα πνέει κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος για μία ακόμη φορά κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα του Ελληνικού. Ο βουλευτής Αρκαδίας οργισμένος σχολίασε την την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να απαντήσει στην ερώτησή του επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ενώ αποδείχθηκε ότι τελικά παρακολουθούσε… ποδόσφαιρο. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε ερώτησε στον Υπουργό για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού, ωστόσο επικοινωνώντας ο ίδιος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το γραφείο του Υπουργού τον ενημέρωσαν ότι ο υπουργός δεν θα απαντήσει στην ερώτηση επικαλούμενος … φόρτο εργασίας.
Λίγο μετά ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανακάλυψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την φωτογραφία που αναρτήθηκε δείχνοντας τον κ. Τσακαλώτο να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα, συντροφιά με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Οργισμένος ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, σχολιάζοντας… «ντροπή»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα