Διαμαρτυρόμενοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό

Όσο η εξέγερση στο Ιράν βρίσκεται στο απόγειο της, και οι βίαιες διαδηλώσεις έχουν αφήσει πίσω τους 30 νεκρούς, οι Ιρανοί της Ελλάδας παρακολουθούν τα γεγονότα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τον δικό τους τρόπο.

Το απόγευμα της πρωτοχρονιάς, μία ομάδα 20 ατόμων κατευθύνθηκε στην Πρεσβεία του Ιράν, η οποία βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 16 στο Ψυχικό, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο καθεστώς της χώρας τους. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 17:30 η ομάδα των Ιρανών προκάλεσε υλικές ζημιές στην επιγραφή της Πρεσβείας και σε μια κάμερα ασφαλείας ενώ πέταξαν πέτρες στο κτίριο και φυλλάδια.

Μάλιστα, ένας από αυτούς κατάφερε να σκαρφαλώσει την μάντρα της πρεσβείας και να εισέλθει στον προαύλιο χώρο με αποτέλεσμα να κατεβάσει την σημαία από τον ιστό της, να την πετάξει στον δρόμο και μαζί με τους υπόλοιπους να την ποδοπατήσουν και στο τέλος να την κάψουν.

Φυσικά, δεν υπήρχε κανείς να τους σταματήσει καθώς η πρεσβεία δεν φυλασσόταν ενώ λίγο μετά έφθασε ένα περιπολικό, το οποίο ενημέρωσε για ενισχύσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, μέσω της οδού Στρατηγού Καλλάρη προς την οδό Μαραθωνοδρόμων και εκεί τους εντόπισε η ομάδα της ΔΙ.ΑΣ.

Από τους συγκεντρωμένους συνελήφθησαν οι 18, οι οποίοι βρισκόντουσαν παράνομα στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Οι αστυνομικοί πήραν το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και διαπίστωσαν ότι το άτομο που είχε μπει στο προαύλιο της πρεσβείας ήταν ένας 34χρονος Ιρανός, ο οποίος από τις 5 Σεπτεμβρίου 2017
είχε δελτίο αιτήσαντος Διεθνούς Προστασίας, το οποίο είχε λάβει από την Υπηρεσία Ασύλου.

Τέλος, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ για τους 8 από αυτούς εκκρεμεί η διοικητική τους απέλαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα