Διαφάνεια για την Attica Bank

«Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών».

Αυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος να ασκήσει το σύνολο των προβλεπόμενων από το νόμο ελέγχων στην Attica Bank, και εν συνεχεία να ενημερώσει για τυχόν ευρήματα τόσο το ΤΕΕ όσο και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την τράπεζα.

Ο κ. Στασινός ζητά ταυτόχρονα να ενημερωθεί προσωπικά σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της τράπεζας μέχρι σήμερα, αλλά και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά».

Η επιστολή Στασινού προς τον Γ. Στουρνάρα αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων μηνών στην Τράπεζα Αττικής, των συνεχόμενων δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος, των παρεμβάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτουν από τις εποπτικές της αρμοδιότητες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, έχοντας βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους χιλιάδες μηχανικούς που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους μέσα από την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank.

Σας καλώ να ασκήσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας και να προχωρήσετε σε κάθε έλεγχο των πεπραγμένων στην Τράπεζα που προβλέπεται από το νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών».

(με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα