Διαφωνία και για το μητρώο “φίλων” στην επιτροπή Αλιβιζάτου

Μετά το Ποτάμι που ζητά ψήφο εξ αποστάσεως χωρίς προηγούμενη καταγραφή του ενδιαφερόμενου, έρχεται η σειρά του ΠΑΣΟΚ να θέσει το δικό του θέμα διαφωνίας με τις αποφάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου: την καταστροφή του μητρώου που θα δημιουργηθεί την ημέρα της εκλογής από όσους δηλώσουν «φίλοι» του νέου εγχειρήματος.
Αν και στη Χαριλάου Τρικούπη κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει της αυριανής συνεδρίασης θεωρούν ότι η σχετική αναφορά κακώς μπήκε στις αποφάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου. «Θέλουμε ιδρυτικά μέλη, όχι ψηφοφόρους μίας χρήσης» λένε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα φαίνεται πως από τη Σεβαστουπόλεως διαμορφώνεται μία νέα τακτική για την εξ αποστάσεως ψήφο. Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη εξηγούσαν ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη δήλωση Μαυρωτά στην ΕΡΤ πως το Ποτάμι ενδέχεται και να αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν το είπα ακριβώς έτσι» απολογήθηκε ο βουλευτής.
Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι η συμμετοχή στο νέο εγχείρημα δίχασε το κόμμα και δεν είναι εύκολο να υπάρξει αλλαγή στάσης. Ξεκαθάριζαν όμως ότι μέχρι τέλους θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μειωθούν τα εμπόδια στην ψήφο μέσω διαδικτύου.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία…

Εν τω μεταξύ αύριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, καθώς αναμένεται η σχετική απάντηση της Vodafone για την τεχνική λύση και το κόστος της.
Επισημαίνεται πως μέχρι τις 22 του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποψήφιοι αρχηγοί να καταθέσουν στην επιτροπή Αλιβιζάτου τις 1000 υπογραφές που απαιτούνται. Μέχρι στιγμής το έχουν κάνει η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα