Διαψεύδουν τις εκλογές… στρώνοντας το έδαφος

Επιμένει για κάλπες το 2019 το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ όλα δείχνουν πως αυτές θα στηθούν πολύ νωρίτερα

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.

«Όσο για τη φτώχεια», σημειώνει ο ίδιος, «είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

Για μια ακόμα φορά στην κυβέρνηση υποχρεώνονται να διαψεύσουν την… αλήθεια. Το γεγονός δηλαδή πως οι εκλογές παραμένουν ως απασφαλισμένο όπλο πάνω στο τραπέζι για να χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή.

Ενώ ο σχεδιασμός του Μ. Μαξίμου είναι σαφέστατος και προβλέπει αναμέτρηση μέσα στο 2018, με το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί από τις εξελίξεις, είναι ο χρόνος, αν δηλαδή θα γίνει την άνοιξη ή το φθινόπωρο, επιμένουν τα κυβερνητικά στελέχη πιστά στο δόγμα «εκλογές δεν προαναγγέλλονται» να υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.

Μόνο που, εκτός των διαπραγματεύσεων, αγκάθι αποτελούν και οι επιδόσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Το νέο σκάνδαλο με τα όπλα ίσως εν τέλει να είναι αυτό που θα τον οδηγήσει εκτός κυβέρνησης, μιας και ο Αλέξης Τσίπρας παίζει το κεφάλι του στην ΚΟ του κόμματός του. Αυτός εκτός των άλλων είναι και ο βασικός λόγος που η Νέα Δημοκρατία με διαρροή σημειώνει πως «ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα