«Διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής το Κυπριακό»

Διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής  χαρακτήρισε τον Κυπριακό ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 «Όσο συνεχίζεται η τούρκικη αδιαλλαξία και επιθετικότητα, τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και το περίφημο “κοινοτικό κεκτημένο” βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερο και μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις» δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεχίζοντας, γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε: «Αυτή είναι η αντίληψη του ΚΚΕ και βεβαίως θέλουμε να τονίσουμε ότι το Κυπριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν, ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Άμεσα πρέπει να δοθεί τέλος στην κατοχή της Κύπρου, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα της επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους».

Και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει την πάλη για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ομόσπονδη με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

Ερωτηθείς αν «δεν συμφωνεί με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν έγινε κατανοητή η δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία γίνεται, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα από τα οποία κανείς δεν πρέπει να αφαιρείται ή να τα ξεχνά και αυτά είναι η ΕΕ, οι υδρογονάνθρακες και οι έντονοι ανταγωνισμοί στην περιοχή, η πολιτική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και οι μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν στην περιοχή της Μεσογείου και βεβαίως αφορούν και την Κύπρο».

«Άρα να μείνουμε στη δήλωση αυτή, γιατί έτσι πρέπει κατά τη γνώμη μας να προβληθεί σωστά το Κυπριακό πρόβλημα και στην Ελλάδα και διεθνώς για να έχουμε επιτέλους κάποια αποτελέσματα σε μια πορεία» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «με αυτή την στρατηγική, πορευόταν επί 40 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός μέσω Ηνωμένων Εθνών, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και κανείς δεν πίεσε την Τουρκία, ποιος θα πιέσει την Τουρκία;», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «γι αυτό πρέπει πολύ σοβαρά να παρθούν υπόψη οι προτάσεις του ΚΚΕ».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα