Διευθυντής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Γιάννης Δάρας

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους αθλητικούς συντάκτες ανέλαβε τη διεύθυνση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ πριν από μερικές ημέρες. Ο λόγος για τον Γιάννη Δάρα, ο οποίος επιστρέφει στο προσκήνιο, λίγο μετά την ανάδειξή του ως αντιπρόεδρος της AIPS, της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών στα μέσα Μαΐου.

Ο 53χρονος δημοσιογράφος ανέλαβε τη διεύθυνση του κρατικού αθλητικού ραδιοφώνου, με στόχο να το επαναφέρει πρώτο στις καρδιές και την προτίμηση των ακροατών. Από την πρώτη κιόλας ημέρα σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνησε τη σκληρή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες του, ούτως ώστε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ να είναι πανέτοιμη από τη νέα σεζόν να παρουσιάσει ένα πλήρες και αξιόλογο πρόγραμμα.

Στον χώρο της δημοσιογραφίας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1986 μέσα από τις πολιτικές εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ακρόπολις» και συνέχισε στη «Νίκη», την «Καθημερινή» και τη «Νέα Βραδυνή», ενώ παράλληλα έγραφε στις αθλητικές εφημερίδες «Φως» και «Sportime». Έχει εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ξένιος» και «Sport FM» και στην τηλεόραση στο αθλητικό τμήμα του Mega (1989-2003) και στην ΕΡΤ από το 2003 έως σήμερα.

Στις 12 Μαΐου εξελέγη με 70 ψήφους στις 88  χώρες που ψήφισαν, στις εκλογές που έλαβαν χώρα στην πόλη Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας, ενώ ανακηρύχθηκε επίσης επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών και έγινε έτσι ο πρώτος στην ιστορία της AIPS Europe, στον οποίο και απονέμεται αυτός ο τίτλος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα