Δικαιθώθηκε στο δικαστήριο η Έφη Παπαθεοδώρου

 

Το δικαστήριο δικαίωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, την Έφη Παπαθεοδώρου και τον συνεργάτη της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Νίκο Κατράκη, οι οποίοι είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον των εκπροσώπων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας πολιτισμού με την επωνυμία Σύνθεση, στον χώρο της οποίας φιλοξενήθηκε η επιτυχημένη παράστασή τους «Η σονάτα του σεληνόφωτος».

Ο λόγος; Ότι δεν τους κατέβαλαν ποτέ τη συμφωνηθείσα αμοιβή τους.

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών επιδίκασε για κάθε ενάγοντα το ποσό των 1.500 ευρώ που αφορά τα δεδουλευμένα τους, καθώς και 700 ευρώ στον καθένα για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη.

Να θυμίσουμε ότι η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης -σύμφωνα με το εξώδικό τους αρχικά και την αγωγή τους στη συνέχεια- ανέβασαν τον Νοέμβριο του 2013 το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου στον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι -που εκπροσωπείται από τον Γιώργο Νέρη-, για την παρουσίαση 12 παραστάσεων (κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από την 1η Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου του 2013) και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε το έργο συμφώνησαν να δοθούν άλλες τρεις παραστάσεις.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, συμφώνησαν να τους αποδίδεται το 50% των εισπράξεων κάθε παράστασης, κάτι που δεν τηρήθηκε ποτέ.

Μάλιστα το 2014 έγινε ντόρος για το θέμα, με την ηθοποιό που αγάπησε το πανελλήνιο από τον ρόλο της «Θεοπούλας» στη σειρά «Στο παρά πέντε» να καλείται να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές και όχι μόνο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα