“Δικαιοσύνη και επενδύσεις” η νέα εκδήλωση του ¨Κύκλου Ιδεών”, την Τετάρτη το απόγευμα

Μετά από αρκετούς μήνες ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ», μεθαύριο Τετάρτη στις 18.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στη συζήτηση μετέχουν οι Κωνσταντίνος Μενουδάκος (Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ), Βασίλης Σκουρής (πρώην Πρόεδρος του ΔΕΕ), Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος του ΣΕΤΕ), Θεόδωρος Φέσσας (πρόεδρος του ΣΕΒ) και Γιάννης Χατζηθεοδοσίου(πρόεδρος του ΕΕΑ). Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Κι όπως τονίζεται από τους διοργανωτές “η σχέση δικαιοσύνης και επενδύσεων βρίσκεται συνεπώς στην καρδιά του αναπτυξιακού προβλήματος μιας χώρας που επείγεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος και το χαμένο χρόνο, να αποκτήσει και να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης σαφώς υψηλότερους του ευρωπαϊκού μέσου όρου και να επανέλθει στην κανονικότητα μιας πραγματικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωζώνης. Η καταγραφή των σχετικών προβλημάτων επιτρέπει να διαχωριστούν σε λειτουργικά που μπορούν να αντιμετωπισθούν με διορθωτικές νομοθετικές παρεμβάσεις κυρίως δικονομικού χαρακτήρα με στόχο την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, βελτιώσεις της υποδομής, εξειδίκευση των δικαστικών λειτουργών, αύξηση του αριθμού των δικαστικών υπαλλήλων και άλλες παρόμοιες κινήσεις και σε διαρθρωτικά που αφορούν την ευρωπαϊκή έννομη τάξη ή ζητήματα εθνικής συνταγματικής τάξης. Στο επίπεδο των διαρθρωτικών αυτών προβλημάτων πρέπει να αναζητηθούν πιο ευρηματικές λύσεις μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, του Συντάγματος, των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και του υψηλού επιπέδου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα