Δικαστική έρευνα για την πώληση βλημάτων στο Ριάντ

Τον δρόμο της δικαστικής διερεύνησης παίρνει η υπόθεση της πώλησης 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στην Σαουδική Αραβία, καθώς το πρωί της Πέμπτης (16/11) η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.

Η συνέχεια περνά, πλέον, στα χέρια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία θα αναζητήσει αν ανακύπτουν ποινικά κολάσιμες πράξεις – ευθύνες

Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και μέρες στην επικαιρότητα εξαιτίας της εμπλοκής στη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλειου Παπαδόπουλου. Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές προεκτάσεις –η Ν.Δ. κάνει λόγο για εξόφθαλμο σκάνδαλο–, καθώς ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο Β. Παπαδόπουλος δεν είναι μεσάζοντας αλλά αντιπρόσωπος του Ριάντ, υπάρχουν ενημερωτικά έγγραφα του Έλληνα πρόξενου στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του Β. Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι νέα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες θέλουν τον Β. Παπαδόπουλο να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από το 2014 για λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση.

Π. Καμμένος: “Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα” 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία. Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του», είναι η απάντηση του Πάνου Καμμένου με ανάρτησή του στο twitter.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα