Δικαστική έρευνα για τις απειλές που κατήγγειλε ότι δέχεται η αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα

Δικαστική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για απειλές, που φέρεται να έχει δεχθεί η αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα η οποία κρατά στα χέρια της έρευνες για πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Η έρευνα αφορά συγκεκριμένο περιστατικό από τον περασμένο Οκτώβριο, στην πολυκατοικία, όπου διαμένει η εισαγγελέας και έγινε αφορμή για να τεθεί η κ. Τζίβα υπό εικοσιτετράωρη φύλαξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται από ανακριτικό υπάλληλο της ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκαν έξω από το διαμέρισμα της εισαγγελέως ύποπτες κινήσεις δύο ανδρών. Κάμερα ασφαλείας, τους έχει βιντεοσκοπήσει και η έρευνα επιχειρεί να τους εντοπίσει.

Ήδη για την υπόθεση έχουν εξεταστεί μάρτυρες, όπως η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, η οποία βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγνώστους.

Σύντομα αναμένεται να καταθέσει και η ίδια η εισαγγελέας. .

Από τις κινήσεις των δύο ανδρών φάνηκε ότι μπήκαν στην πολυκατοικία, για να φτάσουν στο διαμέρισμα της.

Μετά από αυτό το περιστατικό η κ. Τζίβα έστειλε επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στην οποία περιγράφει λεπτομερώς τις κινήσεις των δύο ανδρών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται έξω από το διαμέρισμα της εισαγγελικής λειτουργού.

Η εισαγγελέας ενημέρωσε ότι δύο άτομα εισήλθαν στην πολυκατοικία της την 16η του περασμένου Οκτωβρίου στις 12.45 και αφού ανέβηκαν με το ασανσέρ στον τρίτο όροφο όπου διαμένει, όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα ασφαλείας έσπευσαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με τα καπέλα τζόκεϊ που φορούσαν. Η κίνησή τους αυτή καταγράφηκε ευκρινώς από την κάμερα ασφαλείας.

Αμέσως μετά ανέβηκαν στον τέταρτο και τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας, από τον οποίο στη συνέχεια κατέβηκαν στο ισόγειο. Εκεί έπεσαν πάνω στη διαχειρίστρια και όταν τους ρώτησε τι κάνουν μέσα στην πολυκατοικία, της είπαν ότι είχαν μπει για να αφήσουν διαφημιστικά φυλλάδια στα διαμερίσματα.

Οι δύο άντρες όμως δεν κρατούσαν φυλλάδια ούτε κουβαλούσαν κάποιο σακίδιο μέσα στο οποίο ενδεχομένως να τα είχαν, ενώ σε κανένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας δεν βρέθηκαν ριγμένα διαφημιστικά φυλλάδια.

Θορυβημένη, λοιπόν, η κ. Τζίβα ενημέρωσε την ΓΑΔΑ με την επιστολή της, υποδεικνύοντας που ακριβώς βασίζει τις υποψίες της ότι απειλείται η ζωή της και ζήτησε επισήμως τη φύλαξη του σπιτιού της.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνά της κ. Τζίβα για πράξεις όπως λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται σε κομβικό σημείο και δεν αποκλείεται μέσα στο προσεχές διάστημα να κληθούν να προσέλθουν στο γραφείο της ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Προς το παρόν λένε οι ίδιες πηγές η κ. Τζίβα προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της αναμένει απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους σε λαθρεμπόριο και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με φόντο το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα