Δικαστικό «πράσινο φως» στο… και ένα για την διάσωση της Μαρινόπουλος

Το «πράσινο φως» στο και.. ένα για την εξαγορά της Μαρινόπουλος ΑΕ από τον όμιλο Σκλαβενίτη έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που εξέδωσε απόφαση για το σχέδιο διάσωσης.

Αν και όλα έδειχναν ότι η συμφωνία για την μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης στην ελληνική αγορά όδευε προς οριστικό ναυάγιο (το σχέδιο εξυγίανσης είχε κατατεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, συζητήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου και ορίστηκε δικαστικός εισηγητής μόλις το Δεκέμβριο), μιας και η 13η Ιανουαρίου ήταν ημερομηνία σταθμός (σύμφωνα με το σχέδιο) για να εκδοθεί η δικαστική απόφαση, τελικώς βρέθηκε η λύση και το σούπερ deal προχωράει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη – καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Πλέον, θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες, πιθανότατα και μια τροποποίηση της σύμβασης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα