ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Από αποχή σε αποχή κι όποιος αντέξει

Παρατείνεται εκ νέου μέχρι της 28/3/2016 η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Πέραν της έντονης διαφωνίας της για τα προβλεπόμενα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Συντονιστική Επιτροπή διατυπώνει ενστάσεις και ενόψει των εξαγγελόμενων αλλαγών στο φορολογικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των δικηγόρων.
Συντονιστική, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου στις 24 Μαρτίου προκειμένου να αποφανθεί για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ζητεί να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους δικηγόρους –έως 5 ετών– καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

»Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων για το ασφαλιστικό, έως και τις 28 Μαρτίου 2016

»Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 15/3/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για το ασφαλιστικό, αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και την σύγκληση νέας Συντονιστικής Επιτροπής, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

»Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

»Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα