Δικηγόρος ζητά 330 εκατ. ευρώ από τον Πούτιν για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysian Airlines

Επίθεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysian Airlines στις 17 Ιουλίου του 2014 εξαπέλυσε Αμερικανός δικηγόρος. Ο εν λόγω είχε κερδίσει αποζημιώσεις για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης σε αεροσκάφος στην πόλη Λόκερμπι της Σκοτίας το 1988 και  τώρα ζητά 330 εκατ. δολάρια από τη Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines.

Ο Jerry Skinner, ο οποίος ηγείται του αιτήματος αποζημίωσης του αυστραλιανού δικηγορικού γραφείου LHD έναντι της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία του γραφείου στην υπόθεση, ωστόσο παραδέχθηκε ότι –όπως και στην υπόθεση Λόκερμπι- ενδέχεται να πάρει χρόνια.

Το Reuters θυμίζει πως το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, σε έδαφος που βρισκόταν υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών. Η ενέργεια σκότωσε 298 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 28 επιβάτες από την Αυστραλία.

Στην τελική του έκθεση, το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας απεφάνθη ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπουρ καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος (surface-to-air) ρωσικής κατασκευής.

Ο Skinner συμπλήρωσε ότι δεν έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με το Ρώσο πρόεδρο, αλλά ο ίδιος έχει εκθέσει τον εαυτό του στην επίρριψη ευθυνών μέσω του εκτεταμένου ελέγχου επάνω στο ρωσικό κράτος.

«Τίποτα δε συμβαίνει στη Ρωσία που δεν το εγκρίνει εκείνος, επομένως είναι έμμεσα υπεύθυνος», ανέφερε ο δικηγόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο. «Όλα είναι διαθέσιμα και ακόμη και χωρίς τη συνδρομή της Ρωσίας μπορώ να πω με βεβαιότητα πως οι Ρώσοι οδήγησαν στο γεγονός», σχολίασε σχετικά με αποδείξεις από μαρτυρίες, βίντεο, φωτογραφίες, ραντάρ και έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα