Δικογραφία για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας στην εισαγγελία της Αθήνας

Στην εισαγγελία της Αθήνας η δικογραφία για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης. Την υπόθεση εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εμπλεκόμενος είναι 31χρονος για παραβίαση απορρήτου.

Την υπόθεση κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, 31χρονος ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην εταιρεία είχε υποκλέψει σχεδόν το σύνολο των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων στις οποίες είχε αποκτήσει πρόσβαση, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Ο δράστης αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία συνιστούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά απόρρητα της καταγγέλλουσας εταιρείας.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπόψη και της Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Στο πλαίσιο της έρευνας, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι ου 31χρονου, όπου διαπιστώθηκε, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις φορητές μνήμες αποθήκευσης και διασύνδεσης (USB), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντυπο υλικό, σχετιζόμενο με την υπό έρευνα υπόθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα