Διπλή τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Άγκυρα. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού καθώς βυθίστηκε ξύλινο πλοιάριο με πρόσφυγες, οι Τούρκοι παίζουν με την φωτιά.

Πολεμικό ελικόπτερο AB-412  πραγματοποίησε στις 07.59 το πρωί της Παρασκευής υπέρπτηση στα 30 μέτρα πάνω από τα Ίμια, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Ωστόσο οι γείτονες δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ένα ελικόπτερο προχώρησε σε νέα παραβίαση στις 09:41 πετώντας αυτήν την φορά στα 800 πόδια πάνω από τα Ίμια.

Από ό,τι βλέπουμε όμως στις φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στη σελίδα της στο Facebook, που βρίσκεται κοντά στα Ίμια περισυλλέγοντας πρόσφυγες ναυαγούς,  εκτός από ελικόπτερο πέταξε και τουρκικό C-130 ενώ κοντά στα Ίμια βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Πιο πίσω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διακρίνεται και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Kαι όλα αυτά ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Κοτζιάς ενώ πάει στην Θράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα