ΔΝΤ: Συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας με τη Σερβία

Και στη Σερβία απλώνει τα δίκτυα του το ΔΝΤ, αφού η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας προχώρησε σε συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας και ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ντούσαν Βούγιοβιτς.

Ο κ. Βούγιοβιτς υπογράμμισε ότι το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, για την ενδυνάμωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Βάσει αυτής, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πρέπει να «συρρικνωθεί» σε επίπεδα που κυμαίνονται από 4% έως 4,25% του ΑΕΠ ή περίπου 1,3-1,4 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η υλοποίηση και η παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων θα διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση, με καθορισμένα «εργαλεία», που σχετίζονται με τη μακροοικονομική σταθερότητα και εκτέλεση των δημοσιονομικών μέτρων καθώς και με αυτά που επέλεξε η σερβική κυβέρνηση και υλοποίησε με βάση με τις συμφωνίες με το ΔΝΤ.

Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να οδηγηθεί η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα