ΔΝΤ: Φιλόδοξες και γενναίες οι μεταρρυθμίσεις Μακρόν

«Το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Γαλλία εδώ και πολύ καιρό», όπως είναι οι «διαρκείς ανισορροπίες του προϋπολογισμού», η «υψηλή ανεργία» και η «χαμηλή ανταγωνιστικότητα», διαβεβαιώνει το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τη γαλλική οικονομία.

Το ΔΝΤ, δεν είναι φειδωλό στους επαίνους για τη Γαλλία, χαιρέτισε και τη βούληση της γαλλικής κυβέρνησης να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, ώστε να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ από το τέλος της φετινής χρονιάς.

Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης την υποστήριξή του στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, την οποία χαρακτηρίζει «ευρεία και φιλόδοξη». Προσθέτει επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις επιδιώκουν «να βελτιώσουν την ευελιξία στο επίπεδο των επιχειρήσεων, να μεταρρυθμίσουν  το ταμείο ανεργίας και να ενισχύσουν το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στη φορολογία των επιχειρήσεων, στα εισοδήματα από κεφάλαια και από εργασία, θα πρέπει «να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την απασχόληση», συνεχίζει η έκθεση του ΔΝΤ.

Το Ταμείο αναθεώρησε τις προβλέψεις του για τη Γαλλία και φέτος αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φτάσει το 1,5% (από 0,1%) ενώ την επόμενη χρονιά θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα