Δολοφόνησαν τον ηγέτη των Σέρβων του Κοσόβου στη Μιτρόβιτσα

Δολοφονήθηκε Σέρβος πολιτικός, ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του μπροστά από τα γραφεία του κόμματός του. Πρόκειται για τον Όλιβερ Ιβάνοβιτς, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ενώ όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑP, ο δικηγόρος του πολιτικού δήλωσε ότι ο Ιβάνοβιτς είναι νεκρός. 

«Δυστυχώς, ευχόμουν να μην είναι αλήθεια, αλλά οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο Όλιβερ είναι νεκρός στις 9:30 σήμερα το πρωί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Πάντως η αστυνομία του Κοσόβου δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το περιστατικό. Υπάρχουν όμως αναφορές ότι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πολιτικού, μπροστά από τα γραφεία του κόμματος του, Πρωτοβουλία Πολιτών «Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP) στο βόρειο τμήμα της πόλης της Μιτρόβιτσα, όπου πλειοψηφεί ο σερβικός πληθυσμός.

Σε αντίθεση με το AP, η κρατική τηλεόραση της Σερβίας αναφέρει ότι γιατροί δίνουν μάχη, για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα «Vecernje Novosti» ο Ιβάνοβιτς είναι ήδη νεκρός.

Ο 64χρονος πολιτικός θεωρείται από τις πλέον σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες του βόρειου Κοσόβου.

Το 2016, ο Ιβάνοβιτς καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, την περίοδο 1998-99. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ετυμηγορία αναστράφηκε και μία νέα δίκη πάνω στο θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

πηγή:the toc

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα