«Δράμα η κατάσταση στην Εθνική Ελλάδας»

Αυτό δεν θα μπορούσε να το περιμένει κανείς. Να πλησιάζουμε στα μέσα του Φλεβάρη και ο Κλαούντιο Ρανιέρι να κυνηγά με αξιώσεις το αγγλικό πρωτάθλημα με τη Λέστερ. Να όμως που συμβαίνει και ο πρώην προπονητής της Εθνικής μας ομάδας πάει να κάνει τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο σύγχρονο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Λογικό είναι, λοιπόν, ακόμη κι αν βήχει ο Ρανιέρι, οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται με το αν κάλυψε το στόμα του. Πόσο μάλιστα όταν κάνει δηλώσεις. Δυστυχώς για μας, όμως, οι δηλώσεις του αφορούν και την προηγούμενή του δουλειά, αυτή στην Εθνική Ελλάδας και δεν δίστασε να ξεμπροστιάσει τα όσα είδε στους μήνες που κάθισε στον ελληνικό πάγκο:

«Απέρριψα πολλές προτάσεις για να αποδεχθώ τελικά αυτήν από την Ελλάδα, όμως με ενόχλησε πολύ που δεν έλαβαν υπόψη τους πράγματα που θα έπρεπε… Έπρεπε να προλάβω να διορθώσω τόσα πράγματα σε τέσσερα παιχνίδια, με ποδοσφαιριστές να είναι κουρασμένοι και να έρχονται ταλαιπωρημένοι στις συγκεντρώσεις μας, ενώ κάναμε προπονήσεις μόλις τρεις μέρες πριν από τα ματς. Πως να καταφέρω να χτίσω κάτι με αυτό τον τρόπο; Δεν υπολόγισαν όσα έχω κάνει στο παρελθόν και με πείραξε ο τρόπος με τον οποίο έπαιρναν τις αποφάσεις… Ακόμα και ο διάδοχός μου, πλέον δεν είναι εκεί, έφυγε… Ήταν δράμα η κατάσταση…»

Ο Ιταλός προπονητής είπε το αυτονόητο, πως δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από έναν προπονητή να παρουσιάσει έργο τόσο γρήγορα. Ωστόσο, οι άνθρωποι της ΕΠΟ έπρεπε να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα για την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Βέβαια, αποδείχθηκε μετά πως δεν έφταιγε ο Ρανιέρι, αφού και ο Μαρκαριάν το ίδιο αποτέλεσμα έφερε με τη νησιωτική… υπερδύναμη, ενώ σήμερα ο Ιταλός έχει μετατρέψει τη Λέστερ σε επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας. Και το κακό είναι πως ο Ιταλός θα είναι για αρκετό ακόμη καιρό στον… αφρό, που σημαίνει πως θα γίνουν κι άλλες συγκρίσεις στο μέλλον, σχετικά με το πώς κατάφερε να κάνει τη Λέστερ τόσο μεγάλη, ενώ προερχόταν από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα