Δριμεία επίθεση Θεοχάρη στον Σκουρλέτη από το βήμα της Βουλής

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών για τους χειρισμούς του στο θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ έδωσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή των απορριμμάτων,  ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να φέρνει στη βουλή νόμους αντισυνταγματικούς: «Ποιο είναι το δικό σας πολιτικό πρόταγμα; Είστε, ή δεν είστε ο Ιζνογκούντ της πολιτικής; Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ; Θέλει ο κ. Τσίπρας να γίνει Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

«Έχετε κλέψει πρόσωπα, νοοτροπίες και πρακτικές. Μιλήσατε για νεοφιλελεύθερες επιλογές. Μα είναι το πελατειακό κράτος νεοφιλελεύθερο; Το ανάποδο κ. Σκουρλέτη. Ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να κατηγορηθεί για στυγνότητα, αλλά όχι για το πελατειακό κράτος που αντιγράφετε και συνεχίζετε».

Ανέπτυξε δε τρεις άξονες τους οποίους θα έπρεπε να καλύπτει η υπό ψήφιση τροπολογία μέσα από μια μόνιμη λύση προκειμένου να μην διαιωνίζεται το πελατειακό κράτος:

«Αν είχατε σκοπό να αντιταχθείτε στο πελατειακό κράτος θα φέρνατε μόνιμη λύση.

 

  1.     Μία ανάλυση αναγκών για τους δήμους. Έγινε ανάλυση αναγκών, ποιες είναι εποχιακές και ποιες είναι μόνιμες;

 

  1.     Οι συμβασιούχοι είναι ιδιώτες. Δεν είναι δημόσια η αποκομιδή των απορριμμάτων. Άρα για να μην τους έχετε ομήρους, να βάλετε μια διάταξη ώστε να είναι συγκεντρωμένοι σε ομάδες σε μια εταιρική μορφή. Να μην δημιουργήσετε μια νέα γενιά ομήρων.

 

  1.     Απαγορέψτε τη μετακίνηση εκτός της καθαριότητας. Όποιος μπει μόνιμος στην καθαριότητα, να φεύγει συνταξιούχος από την καθαριότητα», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα