Δριμύτατες παρατηρήσεις Μεϊμαράκη για την κατάθεση τροπολογιών

Δριμύτατες παρατηρήσεις για τον τρόπο νομοθετικής λειτουργίας της κυβέρνησης έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογιών σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

«Σε ΠΝΠ τουλάχιστον δεν μπορεί να ξανά υπάρξουν τροπολογίες και δη άσχετες, χωρίς αιτιολόγηση. Τελευταία φορά. Θεωρώ ότι κυβέρνηση θα το καταλάβει», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι παρούσες τροπολογίες θα τεθούν προς ψήφιση διότι δεν υπάρχουν μέρες νομοθετικής λειτουργίας λόγω της συζήτησης του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν βοηθάει την κοινοβουλευτική διαδικασία» να προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιες πράξεις, τόνισε ο κ. Μειμαράκης, αν και αναγνώρισε ότι η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη κατάσταση».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι μεταφέρει την άποψη όλων των κομμάτων, του Προεδρείου και των Προέδρων της Βουλής, τόνισε πως και οι ίδιες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να έρχονται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις και επιπλέον να δικαιολογούνται.

Υπενθύμισε ακόμη ότι την Τετάρτη παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις τροπολογίες και την εμφιλοχώρηση άρθρων μέσα σε αυτές, ενώ σήμερα προκύπτει θέμα με τις τροπολογίες που εντάσσονται στις ΠΝΠ.

«Συστήνω στην κυβέρνηση: Στις ΠΝΠ δεν μπορούν να κατατίθενται τροπολογίες εν πολλοίς και άσχετες με αντικείμενο», είπε ο Β. Μειμαράκης και ανακοίνωσε ότι ηρθε σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτακο και εκπροσώπους κομμάτων για να δει πόσο αναγκαίες είναι οι τροπολογίες και ότι πήρε τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως είναι η τελευταία φορά.

Η πρωτοβουλία Μειμαράκη χαιρετίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζανη να τονίζει ότι «βοηθά τη Δημοκρατία και τον τόπο για να βγούμε από την κρίση».

Από την πλευρά τους και τα κυβερνητικά κόμματα συμφώνησαν με αυτή, επισημαίνοντας όμως ότι όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να προωθείται το νομοθετικό έργο και να επιλύονται με ταχύτητα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα