Δυσαρεστημένοι οι φιλελεύθεροι, δυσαρεστημένοι και οι δεξιοί

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας επιχειρεί να βάλει η Νέα Δημοκρατία την περιπέτεια με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλο με μία απλή αίτηση, ρίχνοντας το βάρος σε προνομιακά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πεδία.

Στην Πειραιώς επαναφέρουν στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας τα προβλήματα της καθημερινότητας, την οικονομία, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Παρά το γεγονός ότι είναι η κυβέρνηση που κατέγραψε σημαντικές απώλειες, καθώς όχι μόνον οι ΑΝΕΛ αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ν.Δ. κατήγαγε νίκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Η «γαλάζια» παράταξη εμφανίστηκε τουλάχιστον… μπερδεμένη στη Βουλή, ενώ παρά το γεγονός ότι φάνηκε ξεκάθαρα πως ο πρωθυπουργός αναζητούσε προοδευτικό άλλοθι για τις περικοπές και τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δικαιούται να αισθάνεται κερδισμένος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την όλη διαδικασία η Νέα Δημοκρατία «πληγώθηκε» τόσο στο φιλελεύθερο όσο και στο σκληρό δεξιό πολιτικό ακροατήριο της. Δυσαρέστησε τους μεν πρώτους επειδή δεν ψήφισε ένα νομοσχέδιο με ευρωπαϊκό αέρα, δυσαρέστησε τους δε δεύτερους επειδή φάνηκε ότι η ηγετική ομάδα συμφωνούσε με τον πυρήνα, αλλά είπε «όχι» για να μην τους… δυσαρεστήσει.

Στα θετικά της ψηφοφορίας της Τρίτης για το «γαλάζιο» στρατόπεδο, μπορεί κανείς να εντάξει το γεγονός ότι εμφανίστηκε και πάλι ως το μοναδικό κόμμα εξουσίας που έδωσε συντεταγμένα την κοινοβουλευτική μάχη και δεν κατέγραψε κάποια απώλεια. Γι’ αυτό και στην Πειραιώς έσπευσαν την επομένη κιόλας να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα.
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα