«Δωράκι» 250 ευρώ στους υπαλλήλους για να «τρέξουν» τις συντάξεις

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο. Η ανεργία μπορεί να έχει γονατίσει τη χώρα, αλλά οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ θα λαμβάνουν έξτρα αμοιβή εφόσον χρειαστεί να απασχοληθούν εκτός νομίμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών.

Πιο συγκεκριμένα, μπόνους 250 ευρώ μηνιαίως (190 θα βάζουν στη τσέπη) δίνει η κυβέρνηση σε 2.500 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, όπως αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση

Η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψε η κ. Αχτσιόγλου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη ορίζει ότι η συνολική δαπάνη για τους εργαζομένους που θα απασχολούνται τα απογεύματα στον ΕΦΚΑ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Βάσει του σχεδίου δράσης οι υπάλληλοι (εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές) θα αποδυθούν σε θερινό αγώνα δρόμου με πρωινές και απογευματινές βάρδιες το διάστημα από 1/7/2017 έως 30/9/2017.
Όσο για τις θερινές άδειες, θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μία εβδομάδα άδεια συν μία ακόμα αν το αίτημά τους εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.

Στόχος της υπερεντατικής προσπάθειας είναι την 31/12/2017 οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις που ανέρχονται σήμερα σε 139.000 να μειωθούν κατά το ήμισυ και ο αριθμός του εναπομείναντος υπολοίπου να ανέχεται σε 70.000 περιπτώσεις.
Για να επιτευχθεί ο στόχος βέβαια, θα πρέπει κάθε μήνα να εκδίδονται 20.000 νέες αιτήσεις, πλάνο δυσπρόσιτο αν συνεκτιμηθεί ότι μέσα στον Ιούνιο εκδόθηκαν μόλις 9.000.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα