Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 150.000 οικογένειες

Δωρεάν ίντερνετ σε περισσότερες από 150.000 οικογένειες οποίες είναι και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος  θα στοιχίσει 80 εκατ. ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας –μετά από συνάντηση του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με αρμόδιους φορείς- είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων με την αξιοποίηση κονδυλίων.

Οι δικαιούχοι θα είναι ουσιαστικά όσοι λαμβάνουν το κοινωνικό μέρισμα. Βάσει των αποφάσεων θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015,αλλά και να αποκτήσουν τον βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και την εξοικείωση με τους υπολογιστές. Γι’ αυτό το λόγο προβλέπονται μαθήματα και επιδείξεις στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου, αλλά και εκπαίδευση εξ αποστάσεως όσον αφορά στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδικό κουπόνι για να μπορέσουν να έχουν όλες τις παραπάνω παροχές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα