Δωρεάν φορολογικό σεμινάριο για τους Αμερικανούς που ζουν στην Ελλάδα

Δωρεάν φορολογικό σεμινάριο που σκοπεύει στην ενημέρωση των Αμερικανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα αναφορικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους διοργανώνει το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, στην Αθήνα και ως τώρα έχουν εγγραφεί περισσότερα από 400 άτομα

Το σεμινάριο θα καλύψει θέματα που άπτονται μεταξύ άλλων του Foreign Earned Income Exclusion (FEIE) για να μειωθεί ή να εξαλειφθεί ο φόρος, των Foreign Bank Account Reporting (FBAR) requirements, και συμπλήρωσης της Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) για τα φυσικά πρόσωπα και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει, επίσης, και συζήτηση με το κοινό απαντώντας σε πιθανά ερωτήματά του.

Σημειώνεται ότι κάθε Αμερικανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα υποχρεούται από τον αμερικανική νομοθεσία να προσκομίσει φορολογικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών του λογαριασμών και άλλων εισοδημάτων. Ο νόμος αυτός διαφέρει σε σχέση με αντίστοιχους νόμους άλλων κρατών, που δεν απαιτούν από πολίτες που ζουν στο εξωτερικό ή έχουν εισόδημα από το εξωτερικό να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν ακόμα και Αμερικανούς πολίτες που δεν έχουν ζήσει ή δεν είχαν ποτέ σκοπό να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ομιλητής του σεμιναρίου θα παρουσιάσει μια εις βάθος επισκόπηση των υποχρεώσεων των Αμερικανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα, το ρίσκο που αντιμετωπίζουν σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων αυτών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι μπορούν να ακολουθήσουν το νόμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα