Δύο ακόμη… φαντάσματα πολεμούν το όνειρο της ΑΕΚ

Οι Κινέζοι θεωρούν  πως ο τίγρης είναι ιερό ζώο και προστατεύει από τα φαντάσματα και τους κλέφτες! Στην Ελλάδα ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ που φέρει το συγκεκριμένο παρατσούκλι πρέπει και αυτός να παλέψει με τα φαντάσματα και τα χτικιά που προσπαθούν να «παγώσουν» το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της ομάδας και γιατί όχι, εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν αυτό να διεξάγεται σε γήπεδα-στολίδια, όπως γίνεται σε ολόκληρη την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει τη σεζόν 2017-18 πάλι μακριά από το σπίτι της, στο κρύο και αφιλόξενο ΟΑΚΑ, το οποίο όμως η Ένωση έχει καταφέρει να γεμίσει ουκ ολίγες φορές αυτά τα χρόνια της κρίσης, αποδεικνύοντας τη δυναμική της! Δυστυχώς, όμως, για το σύλλογο, συγκεκριμένα πρόσωπα εξακολουθούν και πολεμούν αυτή την προσπάθεια, άγνωστο το γιατί. Ένας δήμαρχος, κάποια ανεξήγητα ρομαντικά στελέχη της ερασιτεχνικής, τώρα και δύο δημοσιογράφοι, ο Γεράσιμος Λιόντος και ο Πέτρος Γιώτης, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Χρήστου Σπίρτζη (Υπουργός Υποδομών), της «Δικέφαλος 1924» και αθλητικής ιστοσελίδας που πρόσκειται στην ΑΕΚ. Όλα αυτά λίγες ώρες πριν εκδοθεί η οικοδομική άδεια, δημιουργώντας πανικό στον κόσμο της ομάδας που πίστευε πως τα εμπόδια έχουν όλα εξαϋλωθεί.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έδειξε να ανησυχεί με αυτή την εξέλιξη, έδειξε όμως να εκνευρίζεται και πρόσθεσε μερικά ακόμη πρόσωπα στη λίστα όλων εκείνων που θα κυνηγηθούν νομικά όταν το έργο της κατασκευής του γηπέδου θα ξεκινήσει! Τότε, θα έχει χρόνο να διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη από εκείνους που προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν τη διαδικασία, παρά όλες τις «νόμιμες σφραγίδες» (απόφαση ΣτΕ, Υπογραφές Υπουργείων, περιβαλλοντικές και αρχιτεκτονικές μελέτες).

Παράλληλα, η διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει κι άλλα θέματα να λύσει και δεν μπορεί πλέον να απαντά σε όλους αυτούς που έχουν σαν παντιέρα την επιχειρηματική του ιδιότητα και θεωρούν πως θέλει να χτίσει «Γήπεδο Μελισσανίδη» για να βγάλει κέρδη και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ήταν ΑΕΚτζής πριν γίνει πλούσιος και πως το γήπεδο θα ανήκει στην ποδοσφαιρική ομάδα που έχει 93 χρόνια ζωής! Το γήπεδο δεν θα ανήκει στον υιό του Μελισσανίδη και στα εγγόνια του, αλλά στην ομάδα και στους 30.000 φίλους της ΑΕΚ που θα το κατακλύζουν κάθε εβδομάδα, διψασμένοι για μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μετά τα δράματα που έζησαν με τον Πανθρακικό και την Τριγλία Ραφήνας.

Ποια είναι τα άλλα θέματα και πως δρομολογούνται

Ο Δ. Μελισσανίδης κατ’ αρχήν ηγείται μίας ακόμη μετεγγραφικής περιόδου στην οποία δεν θέλει να πουλήσει κανένα βασικό στέλεχος, όντας υπέρμαχος της φιλοσοφίας διατήρησης του βασικού κορμού. Άρα, πρέπει να γίνει προσεκτική δαπάνη χρημάτων.

Επίσης, πρέπει να σιγουρέψει τη «θωράκιση» της ομάδας. Πέρσι χάθηκε ένας τίτλος με σοκαριστικό τρόπο. Η FIFA και η UEFA είναι αυτές που αποφασίζουν πλέον για τα πάντα, για τους πίνακες των διαιτητών και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ. Ο ηγέτης της Ένωσης παρακολουθεί από κοντά, έχει προσλάβει τον Μηνά Λυσάνδρου που είναι τα μάτια του στην Ελλάδα και δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη. Η ΑΕΚ είναι κατά γενική ομολογία η ομάδα που τυγχάνει των πιο ισορροπημένων σφυριγμάτων την τελευταία διετία. Μετρημένες φάσεις στις οποίες έχει αδικηθεί και μετρημένα αμφίρροπα σφυρίγματα υπέρ της. Ένα 50-50 που πιστώνεται στον Μελισσανίδη και που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί κι ας ενοχλεί κάποιους Ολυμπιακούς που πλέον δεν απολαμβάνουν την εύνοια του παρελθόντος. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ τυγχάνει ανεξέλεγκτης εύνοιας και ο ΠΑΟ το ακριβώς αντίθετο.

Τέλος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό προφίλ που θα προσελκύει ποδοσφαιριστές. Πληρωμένοι άπαντες στην ώρα τους και καμία ανοχή σε συμπεριφορές τύπου Ντιντάκ. Όταν ο παίκτης επιστρέψει από την Ισπανία άπραγος, θα σταλεί μήνυμα σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι κανείς δεν μπορεί να παίξει με το συγκεκριμένο ελληνικό σύλλογο. Για να συμβεί αυτό, τα αρμόδια στελέχη της ΠΑΕ πρέπει να έχουν άρτια γνώστη των κανόνων της ΕΠΟ και της Super League. Αυτό το πετυχαίνει αργά και σταθερά, προσλαμβάνοντας διαρκώς στελέχη με γνώσεις. Μην ξεχνάμε πως αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε και η νέα εποχή στις Ακαδημίες του συλλόγου, με καινούρια πρόσωπα και φρέσκο οργανόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα