Δύο βαθμούς στην Ξάνθη άφησε ο Ολυμπιακός (1-1)

Μπορεί να ήταν καλύτερος και να είχε φάσεις για να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, όμως, δεν το έκανε το βράδυ του Σαββάτου (9/9) με αποτέλεσμα να το πληρώσει στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη μένοντας στο 1-1.

Οι Πειραιώτες λίγες μέρες πριν το πρώτο τους ματς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έδειξαν πως όταν βρουν χώρους μπορούν να βγάλουν εύκολα φάσεις, αλλά ταυτόχρονα είχαν και προβλήματα. Το ένα ήταν ότι δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, όταν εκείνοι οπισθοχώρησαν, και το άλλο ότι δέχτηκαν εύκολα κάποιες ευκαιρίες. Το τελευταίο ως έναν βαθμό είναι και λογικό από τη στιγμή που είχαν νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το οποίο θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να δέσει.

Αποφασισμένος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, ο οποίος με το καλημέρα άρχισε να ασκεί πίεση. Στο 10′ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Φορτούνη, στην οποία η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λισγάρα με τον Καλογερόπουλο να μην καταλογίσει πέναλτι. Δύο λεπτά μετά, όμως, έγινε το 0-1 με τον Ένγκελς από κόρνερ του Σεμπά.

Η Ξάνθη δεν μπορούσε να περιμένει πίσω και οι παίκτες του Χάσι βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν στον κενό χώρο χάνοντας καλές φάσεις για το 0-2, όπως αυτή του Τζούρτζεβιτς στο 16′.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως οι παίκτες του πήγαιναν λίγο χαλαροί στην τελική επιλογή. Απόρροια αυτού ήταν να χαθούν και στη συνέχεια κάποιες καλές αντεπιθέσεις, όπως αυτή στο 39′, όταν ο Σεμπά από ιδανική θέση αστόχησε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κλείδωναν το ματς και τελικά αυτό τους κόστισε.

Η Ξάνθη έδειξε καλά στοιχεία μεσοεπιθετικά, κυκλοφορούσε την μπάλα όσο μπορούσε, προσπαθούσε να παίξει από τα πλάγια κυρίως με τον Μπρίτο και στο 43′ έφτασε στην ισοφάριση. Από σέντρα του τελευταίου ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος και την άστοχη έξοδο του Καπίνο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να βγουν μπροστά για να βρουν το γκολ. Και μπορεί αυτό να ήταν αναμενόμενο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κυνηγούσε τη νίκη, αλλά όχι και για την Ξάνθη. Όσο περνούσαν τα λεπτά, βέβαια, οι γηπεδούχοι οπισθοχωρούσαν προκειμένου να κλείσουν καλά τους χώρους και να μη δεχτούν αντεπιθέσεις, όπως στο πρώτο 45λεπτο.

Για κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο, το παιχνίδι δεν είχε μόνο καλό ρυθμό, αλλά και φάσεις με τις οποίες θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Λουσέρο και Γέντρισεκ για τους Θρακιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ, ενώ από την άλλη λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ο Σεμπά.

Από το 65′ και μετά, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς. Η Ξάνθη βλέποντας ότι έχει τον βαθμό, άρχισε να παίζει για να τον κρατήσει με αποτέλεσμα να μαζευτεί πίσω και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δεν έβγαλε κάποια, πάντως, και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μέχρι το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διασπάσει μία καλά οργανωμένη άμυνα με διπλή ζώνη μπροστά από την περιοχή του Ζίβκοβιτς και εκεί απέτυχε. Ο Χάσι έκανε αλλαγές βάζοντας Καρσελά και Ανδρούτσο, είχε ρίξει ήδη στο ματς τον Εμενίκε, όμως, οι συγκεκριμένοι δεν τον βοήθησαν. Ο Νιγηριανός φορ, παρεμπιπτόντως, σκόραρε στο 79′ με το γκολ να ακυρώνεται για χέρι. Ο Σεμπά προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να το πάρει πάνω του, αλλά οι Θρακιώτες άντεξαν και το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν τον βαθμό σαν να ήταν τρίποντο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72′ Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59′ Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81′ Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένγκελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οφόε, Σεμπά, Μάριν (65′ Καρσελά), Φορτούνης (76′ Ανδρούτσος), Τζούρτζεβιτς (60′ Εμενίκε).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα