Δύο γονείς, μία επιμέλεια τέκνων και στη μέση ο… Σώρρας

Το τι έχουν ακούσει τα έδρανα της Ευελπίδων δεν λέγεται, το ότι όμως μια διαζευγμένη μάνα δεν θεωρείται ικανή να έχει την επιμέλεια των παιδιών της λόγω της συμμετοχής της στην οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα, ήταν πρωτάκουστο!

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις που ερίζεται η επιμέλεια των ανήλικων παιδιών το Δικαστήριο οφείλει να διαγνώσει ποιος είναι ο καταλληλότερος γονέας για να ζουν τα ανήλικα μαζί του, γι’ αυτό συχνά καταφέρεται ο ένας σύζυγος εναντίον του άλλου με εκφράσεις απαξιωτικές για τον χαρακτήρα του, τη συμπεριφορά του, τις σχέσεις του με τα παιδιά, ώστε να διαφανεί και να υπερτερήσει η δική του καταλληλότητα.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, που το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συνεκδίκασε τις δύο αντίθετες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των γονέων για την επιμέλεια των 3 παιδιών τους, ο ισχυρισμός του πατέρα ότι η μητέρα είναι ακατάλληλη να έχει την επιμέλεια των παιδιών τους διότι είναι μέλος της οργάνωσης «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» άφησε το δικαστήριο άφωνο.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2002 και σύντομα απέκτησαν τρία παιδιά, ωστόσο από το Μάρτιο 2015 ήρθαν σε διάσταση «από τραπέζης και κοίτης» όπως λέγεται, παρότι συνέχισαν να συγκατοικούν στην 185 τ.μ. κατοικία του πατέρα, ο οποίος όπως διέγνωσε το Δικαστήριο «είχε και επεδίωκε καθημερινή επαφή με τα παιδιά του».

Μετά από λίγο διάστημα και ενόψει ότι οι σχέσεις του ζευγαριού δεν είχαν βελτιωθεί και συνέχιζε η αποξένωσή τους, και οι δύο γονείς στράφηκαν στο δικαστήριο ζητώντας ο καθένας για τον εαυτό του την επιμέλεια των παιδιών τους.

Εκεί ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι από το έτος 2014, προτού επέλθει η μεταξύ τους διάσταση, και οι δύο γονείς είχαν έρθει σε επαφή με την οργάνωση –πολιτικό φορέα «Ε.ΣΥ.– ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», του οποίου ηγείται ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας και ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις θέσεις αυτού. Όμως ο πατέρας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε ενημερώσεις από το Μάρτιο 2015 (που όλως τυχαίως συμπίπτει με την αρχή της διάστασης του ζευγαριού) και να μην είναι ενεργό μέλος, διαφωνούσε δε με την μητέρα που συνέχιζε να μετέχει σε συγκεντρώσεις του φορέα αυτού, εκτιμώντας ότι επηρεάζονται αρνητικά και τα παιδιά τους.

Η μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε ότι ανησυχούσε για την επιρροή που μπορεί να έχει στη σύζυγό του τα όσα πρεσβεύει ο φορέας αυτός, έφτασε ακόμα και στο σημείο να αποστείλει εξώδικο προς την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ζητώντας να διαγραφεί από αυτήν, καθώς επίσης ανησυχούσε καθώς και ο μεγάλος τους γιός είναι φίλος με τον Αρτέμη Σώρρα στο facebook.

Το Δικαστήριο όμως διαπίστωσε ότι η μητέρα πράγματι ενδιαφέρεται, φροντίζει και αγαπάει τα παιδιά της, τα οποία έχουν καλή απόδοση τόσο στο σχολείο όσο και στις δραστηριότητές τους: «Βεβαίως, και ο πατέρας πιθανολογήθηκε ότι ενδιαφέρεται και αγαπάει τα παιδιά του και θέλει να συνεχίσουν την καλή πορεία που έχουν στο σχολείο και έξω από αυτό, έχει πολλές φορές αναλάβει την διασκέδαση και ψυχαγωγία των ανηλίκων, πηγαίνοντας τους μόνος για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και συνδράμει αμέριστα στην καθημερινότητα τους.

Με γνώμονα το συμφέρον των ανηλίκων, ενόψει και της μικρής ηλικίας που έχουν και της στήριξης και συμμετοχής της μητέρας σε όλα τα σχολικά και άλλα ενδιαφέροντα τους, το Δικαστήριο κρίνει ότι η ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας των παιδιών πρέπει να γίνει στην μητέρα, η οποία πιθανολογείται ότι ανατρέφει καλά τα παιδιά της, διαχειρίζεται ορθώς τα ζητήματα που τους απασχολούν και βρίσκεται ψυχικά και συναισθηματικά κοντά τους.

Το ζήτημα της συμμετοχής της στην «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» και της απασχόλησης της με αυτήν, δεν πιθανολογείται ότι προκαλεί κάποια αναστάτωση στα παιδιά, ούτε ότι αυτή παραβαίνει τα καθήκοντα της ως μητέρα».

Και το δικαστήριο συνεχίζει, απαντώντας στις ανησυχίες του πατέρα: «Άλλωστε, ο αιτών, παρά τις ανησυχίες του ότι τα παιδιά και ιδιαίτερα ο μεγάλος υιός έχει άλλο προσανατολισμό, σε θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα, αντίθετα με όσα μεγάλωσε και δέχθηκε από την οικογένεια του, θα είχε κινηθεί πολύ νωρίτερα ώστε να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την απομάκρυνση των ανηλίκων από το περιβάλλον της μητέρας, πλην όμως αυτός ουδέποτε έθεσε θέμα για την ακαταλληλότητά της να αναλάβει την επιμέλεια τους»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα