Δύο νέα πουλέν για τον Σκίμπε

 

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι της «σχολής Ρεχάγκελ», δηλαδή προτιμά η Εθνική ομάδα να λειτουργεί ως ένα κλειστό κλαμπ. Με αυτόν τον τρόπο πορεύεται από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και η αλήθεια είναι πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συσπειρώθηκε και πάλι.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως απαγορεύονται οι νέες παρουσίες και ο τραυματισμός του Νίκου Καρέλη έχει υποχρεώσει το Γερμανό προπονητή να στραφεί σε άλλες λύσεις. Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα ο Γιάννης Μυστακίδης του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Κολοβός του Ολυμπιακού, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Μέχελεν.

Ο Μυστακίδης που όλο προοδεύει

Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι ένα παιδί που στα 20 του θεωρήθηκε έτοιμος για την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ και δεν υπήρχε καν ως δεύτερη σκέψη το να παραχωρηθεί δανεικός. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως εντελώς αθόρυβα τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει μετρήσει 55 συμμετοχές με τον «Δικέφαλο του βορρά» και έχει μετρήσει 11 γκολ και 8 ασίστ.

Ο μικρός εντυπωσιάζει και ένα κυρίως λόγο, την ικανότητά του να αγωνίζεται σε τρεις διαφορετικές θέσεις της επίθεσης με την ίδια αποτελεσματικότητα. Παίζει το ίδιο αποτελεσματικά ως σέντερ φορ και ως εξτρέμ και αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη του Καρέλη, ο οποίος έχει το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό. Κανένας άλλος Έλληνας επιθετικός δεν μπορεί να καυχιέται γι’ αυτή την προσαρμοστικότητα. Ο Βέλλιος και ο Μήτρογλου είναι καθαρά σέντερ φορ και σπάνια προσφέρουν παίζοντας από τα πλάγια.

Πλέον κουβαλάει αρκετές εμπειρίες και δικαίως βρίσκεται στο προθάλαμο της Εθνικής Ελλάδας και σίγουρα ο Μίκαελ Σκίμπε θα τον τσεκάρει στα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, αλλά και στα ελληνικά ντέρμπι όπου τα συμπεράσματα είναι ασφαλέστερα.

 

Ο Κολοβός που βρήκε τον εαυτό του

Στο Βέλγιο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές περιέργως διακρίνονται άπαντες, λες και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τους ταιριάζει απόλυτα. Ο Δημήτρης Κολοβός είναι ένας από αυτούς. Δεν χωρούσε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και παραχωρήθηκε στη Μέχελεν, όπου παίζει πολύ καλά και θεωρείται βασικότατο στέλεχος. Στον Πειραιά πιστεύουν πως το καλοκαίρι θα πάρουν χρήμα για τον 23χρονο.

Ο Κολοβός έχει 5 γκολ και 3 ασίστ, παίζει συνήθως ως δεύτερος επιθετικός, ενώ καμιά φορά αγωνίζεται και ως αριστερό εξτρέμ. Σε αντίθεση με τον Μυστακίδη δεν του είναι εύκολο να παίξει από τα δεξιά. Είναι αποτελεσματικός και αρκετά δυνατός και ίσως ταιριάζει περισσότερο σε άμυνες σαν αυτές της Βοσνίας και του Βελγίου που θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως ο Κολοβός είχε αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα και στην περίοδο που ήταν προπονητής ο Κώστας Τσάνας, και αν επιστρέψει θα οφείλεται σίγουρα στην καλή σεζόν που διανύει στο εξωτερικό.

Και οι λοιπές… δυνάμεις

Ως γνωστόν, ο Μίκαελ Σκίμπε δεν… κάθεται στα αυγά του, αφού παρακολουθεί πολλά ελληνικά παιχνίδια, αλλά και ευρωπαϊκά στο οποία αγωνίζονται Έλληνες παίκτες και προφανώς δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι οι Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης και Γαλανόπουλος. Οι τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο ένας της ΑΕΚ είναι μικροί ακόμη, ωστόσο στην ηλικία τους ο Σωτήρης Νίνης ήταν ήδη μέλος της Εθνικής μας ομάδας, οπότε δεν πρέπει να στεκόμαστε σε ηλικίες…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα