Δύο χρόνια, με τριετή αναστολή στον 44χρονο που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο

Την καταδίκη του σε δύο χρόνια και δύο μήνες με τριετή αναστολή και καταβολή 1.500 ευρώ αποφάσισε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.για τον 44χρονο, θείο του δολοφονημένου 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου που τράβηξε όπλο και άνοιξε πυρ το πρωί της Παρασκευής έξω από το Εφετείο μετά την αναβολή της δίκης για την υπόθεση του ανιψιού του.

Νωρίτερα, του είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για 4 αδικήματα για τους πυροβολισμούς.Οι κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης αφορούν αυτές   των  άσκοπων πυροβολισμών,  την παράνομη οπλοφορία, την παράνομη οπλοκατοχή και την αντίστασης.

Τι δήλωσε ο “πιστολέρο” στο δικαστήριο

0 44χρονος μαραγκός, πατέρας δύο παιδιών από το Ρέθυμνο, υποστήριξε στο δικαστήριο: «Καμία αντίσταση δεν έφερα. Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Αν ήθελα είχα το χρόνο να κάνω ότι θέλω. Αν ήθελα τους έριχνα και τους δύο κάτω».

Ο Μανώλης Βουρβαχάκης τόνισε ακόμη: «Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε. Αυτό πρέπει να το έχεις μέσα σου για να το κάνεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το όπλο το αγόρασε από έναν Αλβανό στο Ηράκλειο. Ερωτηθείς γιατί προχώρησε στην αγορά του, εκείνος τόνισε πως στην Κρήτη όλοι έχουν όπλα και πως το πήρε για γάμους και αρραβώνες καθώς αποτελεί μέρος της παράδοσής τους.

Σε άλλο σημείο ο θείος του Μάριο είπε πως: «Ψάχνουμε πέντε χρόνια να βρούμε τον Μάριο. Περιμέναμε τη Δευτέρα να γίνει το δικαστήριο. Μία δικαιοσύνη. Δεν τα έβαλα με τους δικαστές. Το τσαντάκι δεν μπήκε ποτέ μέσα στη δίκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα