Δύο F-16 επιχείρησαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Ερντογάν

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησαν να καταρρίψουν στον αέρα δύο F 16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες. Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Reuters που αναφέρεται το τι ακριβώς έγινε το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όταν μερίδα των ενόπλων δυνάμεων επιχείρησε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το ξένο πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος επέστρεφε από το σημείο που έκανε διακοπές με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ».To business jet του Τούρκου προέδρου, που ανήκει στην τουρκική κυβέρνηση, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Dalaman την Παρασκευή, για τη διαδρομή διάρκειας 1,5 ώρας ταξίδι προς το Μαρμαρίς.

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

«Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα