Δώνης: «Η Εθνική θέλει ξένο προπονητή»

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες προπονητές. Οι ομάδες του παίζουν καλή μπάλα και διεκδικούν (και κατακτούν) τίτλους.  Έχει σηκώσει κούπες και εκτός Ελλάδας και είναι ακόμη νέος. Ο Γιώργος Δώνης είναι αυτή τη στιγμή «βασιλιάς» στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας.

Μπορεί σε εμάς τους Ευρωπαίους τα ασιατικά πρωταθλήματα να θεωρούν basse-classe, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς.  Ο Δώνης αυτή τη στιγμή προπονεί μία ομάδα η οποία τα πάει πολύ καλά (17η στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων!) και σε συνέντευξή του στο Sport24Radio αναφέρθηκε στις χαρές που έχει πάρει στη συγκεκριμένη ομάδα. Μίλησε όμως και για την Εθνική μας ομάδα με αφορμή την κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και για το αν θα αναλάμβανε ποτέ το πόστο του προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

«Έχω συμβόλαιο με την Αλ Χιλάλ για άλλα δυο χρόνια, αλλά δεν με ενδιαφέρει να αναλάβω την Εθνική. Η εθνική ομάδα είναι κάτι μεγάλο για κάθε προπονητή, αλλά προσωπικά απέχω από κάτι τέτοιο. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες προπονητές πρέπει να απέχουν. Να μην πέσουν στον βούρκο και καούν. Ο Έλληνας προπονητής έχει αξία. Πρέπει να βρεθεί ένας προπονητής που θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας, στη νοοτροπία και να επιβάλλει κάποια πράγματα. Ο κύριος Σάντος και ο κύριος Ρεχάγκελ τα είχαν καταφέρει, αν και ήταν δύο διαφορετικοί προπονητές»

Για την Εθνική μας ομάδα είπε επίσης: «Δεν μπορεί να συγκριθεί το επίπεδο της κυπριακής ομάδας με αυτό της Ελλάδας. Το σημαντικότερο όμως για την Εθνική είναι να μαζέψει τα συντρίμμια της μετά από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο. Η Κύπρος είναι καλύτερη ομάδα από τα Νησιά Φερόε και είναι θλιβερό για την ομάδα μας το γεγονός ότι έχει χάσει δυο φορές από αυτή την ομάδα. Φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο είναι το Βέλγιο. Αν πάντως η Ελλάδα επανέλθει στα καλά της επίπεδα μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και γιατί όχι να παλέψει για την πρώτη. Τώρα, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Εθνική πρέπει να βρεθούν λύσεις. Είδαμε ότι μια ομάδα που είχε συνοχή, έχασε αυτό το στοιχείο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, όλες οι ομάδες κάνουν κύκλους. Έχουν και τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε. Αυτό που μας ξεχώριζε ήταν η πειθαρχία και η θέληση των παικτών να αγωνιστούν στην Εθνική… Υπήρξε όμως ένας συνδυασμός πραγμάτων. Μετά το Μουντιάλ έγιναν πολλές αλλαγές παικτών. Σε πολλά παιχνίδια βιαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές. Υπάρχουν όμως και εσωτερικά θέματα, στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ από τη στιγμή που δεν εμπλέκομαι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα