“Δώρο στους μπάσταρδους τους Αμερικανούς ο πύραυλος για να μη βαριούνται”

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Κιμ Γιον Ουν μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου, ο οποίος μπορεί να χτυπήσει την Αλάσκα, σύμφωνα και με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων.Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πανηγύρισε έξαλλα την νέα εκτόξευση πυραύλου,  χαρακτηρίζοντάς την «δώρο στους μπάσταρδους Αμερικανούς» ανήμερα της εθνικής τους εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Η Ακαδημία Αμυντικών Επιστημών της Βόρειας Κορέας υποστήριξε ότι η δοκιμή του ICBM συνιστά το «τελευταίο στάδιο» στην δημιουργία ενός «ισχυρού πυρηνικού κράτους που μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στον πλανήτη».

ΟΙ ΗΠΑ «προσπαθούν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας και αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας», είπε ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (Korea Central News Agency).

Κι αφού επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-14 είπε ότι «οι μπάσταρδοι οι Αμερικανοί δεν θα είναι πολύ χαρούμενοι με αυτό το δώρο που τους ήρθε στην επέτειο της 4ης Ιουλίου».

Στη συνέχεια ξέσπασε σε γέλια και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τους στέλνουμε δώρα κάθε λίγο για να μην βαριούνται»!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ακόμη ότι ο πύραυλος έμοιαζε «σαν χαριτωμένο αγόρι» και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ τον τερματισμό του πυραυλικού της προγράμματος μέχρι να εγκαταλείψει η Ουάσιγκτον την εχθρική της πολιτική κατά της Πιονγιάνγκ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα