«Δώσαμε πρόσβαση στην Υγεία στις ευάλωτες ομάδες»

Στη Βουδαπέστη όπου πραγματοποίησε ομιλία στην 67η ευρωπαϊκή Συνόδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όπου επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, εν μέσω της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

«Είναι μια τιμή και τεράστια ευθύνη να εκπροσωπώ την Ελλάδα εδώ σήμερα, μια χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο δυο σημαντικών κρίσεων, της οικονομικής και της προσφυγικής», δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη ουγγρική πρωτεύουσα.

“Επιλέξαμε την αλληλεγγύη”

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε το μεγάλο δίλημμα, «ή να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή να προστατεύσουμε μόνο το δικό μας συμφέρον, η δική μου χώρα επέλεξε το πρώτο μονοπάτι το μόνο που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον», τόνισε.

Ακόμη, ανέφερε πως «ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ήταν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην υγεία».

Ο ίδιος μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, ειδικότερα δε: την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, τη διευκόλυνση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή -τονίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τις τιμές φαρμάκων- ενώ υπογράμμισε πως οι προσπάθειες είναι στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα»

«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την εμπέδωση των κανόνων διαφάνειας, με τις οποίες κινούνται πλέον οι διαδικασίες στον χώρο της υγείας.

Καταληγοντας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σύμμαχο της χώρας μας στις προσπάθειες της, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα