Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: «Εξυπηρετούμενα τα δάνεια του Alpha»

Παρέλαση μιντιαρχών έχουμε (και) αυτή την εβδομάδα από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και μετά από τον Φώτη Μπόμπολα και τον Σταύρο Ψυχάρη (σ.σ. προσήλθε αλλά δεν κατέθεσε για προφανείς λόγους υγείας), σειρά είχε σήμερα Πέμπτη ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής, ο Δ. Κοντομηνάς υποστήριξε καταρχάς ότι ο Alpha είναι το μόνο κανάλι που στην διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.

Αναφορικά με το δανεισμού του καναλιού της Κάντζας, ο Δ. Κοντομηνάς ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα από τα δάνεια που έχει ο σταθμός εξυπηρετούνται, εξαιρουμένης μίας καθυστέρησης που όπως είπε υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα.

Αναφερόμενος στα δάνεια της περιόδου πριν από το 2008, ο Δ. Κοντομηνάς είπε ότι εκείνο το έτος, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά από τον όμιλο RTL μετοχών του ελληνικού καναλιού, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των τραπεζικών οφειλών μέχρι και τις 31/12/2008.

O ιδιοκτήτης του Alpha ρωτήθηκε, τέλος, για το θέμα της φοροδιαφυγής. Εκείνος απάντησε ότι κατηγορείται μεν «αλλά δεν υπάρχει – στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια. Έχω φέρει ένα 1 δισ. ευρώ νόμιμα στην Ελλάδα και όλα είναι δηλωμένα στην εφορία», ενώ σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του Alpha διευκρίνισε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του Δ.Σ. του καναλιού.

Απίστευτοι διάλογοι με Κασιδιάρη
Η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ δεν κύλησε ομαλά καθώς υπήρξε λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Δ. Κοντομηνά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με αποτέλεσμα να διακοπή για λίγα λεπτά η συνεδρίαση γπροκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης υποστήριξε προκλητικά ότι ο Alpha δεν προβάλλει τη Χρυσή Αυγή, με τον Δημήτρη Κοντομηνά να του επισημαίνει πως «ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στην Χ.Α. από ότι άλλα κανάλια» και πως δεν περνάει σε εκείνον η φιγούρα που θέλει να κάνει.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης είπε φωνασκώντας ότι «με έχει εξοργίσει, εδώ δεν είναι Δελφινάριο», και τότε ο Δ. Κοντομηνάς ανταπάντησε:
«Δεν έχουμε πάνελ, αλλά ακόμα και να είχαμε, υπάρχει πρόβλημα με αυτό το κόμμα. Σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους του, αλλά όχι τους εκπρόσωπους του, στα πάνελ καλούμε βουλευτές οι οποίοι θέλουν να μάθουν ποιοι άλλοι θα μετέχουν στην συζήτηση και όταν μαθαίνουν ότι θα υπάρχει βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν έρχονται… Αν δείξουμε στις ειδήσεις αυτά που κάνετε, καήκατε».

«Τι είστε εσείς, κριτικός κινηματογράφου; Ο Σπίλμπεργκ;», σχολίασε ειρωνικά ο Ηλ. Κασιδιάρης και ο ιδιόκτητης τους Alpha είπε πως το δελτίο ειδήσεων του καναλιού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών για την αντικειμενικότητα και την πολυφωνία του. Ο καυγάς συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής επέμεινε ότι ο Δ. Κοντομηνάς βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

-Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: «Ακούστε “κύριε τίποτα” γιατί είστε τίποτα, είπα και προηγουμένως ότι υπάρχει έγγραφο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι δεν έχω σχέση με την HSBC».

-ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα. Σέβομαι που είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω…».

-Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: «Με κατηγορείτε για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθείς να το αποδείξεις στα δικαστήρια…».

-ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: «Λες ψέματα και πάω στον εισαγγελέα τώρα…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα