«Εάν δεν ψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία θα πάψει να είναι ΝΔ»

Οι απειλές που εκτόξευσε ο Αντώνης Σαμαράς από την προσυνδιάσκεψη του Ηρακλείου για διαγραφές όσων με την στάση τους αποτελούν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αναπάντητη από τους αμφισβητίες.
Έτσι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει εκφράσει πολλάκις τις ηγετικές του φιλοδοξίες εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζοντας πως «όσοι έχουν τη ΝΔ στο 15% αυτοί είναι τα πραγματικά δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ότι αφορά την συμφωνία ο πρώην υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να την ψηφίσει ακόμη και εάν συντεταγμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίσει το αντίθετο. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι εθνική υποχρέωση η χώρα να έχει συμφωνία. Δεν πρόκειται εμείς να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, αυτό είναι βέβαιο. Αν η ΝΔ μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, εναλλακτική, χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, τότε τουλάχιστον επί της αρχής η ΝΔ δεν μπορεί να καταψηφίσει. Από εκεί και πέρα, επί της βάσης της απόφασης αυτής, της κοινοβουλευτικής εσωτερικής πλειοψηφίας, ο καθένας να σταθμίσει τη στάση του. Εμείς, τέσσερις μήνες λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφεις τη χώρα. Εμείς που του τα λέμε αυτά, θα του πούμε αύριο το πρωί τώρα, δεν ψηφίζουμε»;
Σε ερώτηση τι θα κάνει στην περίπτωση που η Ν.Δ. συντεταγμένα καταψηφίσει τη συμφωνία είπε: «Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό, θα το σκεφτώ. Μέσα σ’ ένα κόμμα, η πλειοψηφία το δεσμεύει. Εάν η ΝΔ αποφασίσει να πάψει να είναι η ΝΔ, να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα πάντως, δεν είναι απλό. Αλλά δεν πιστεύω με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πει να μην ψηφίσουμε».
Για το μέλλον της ΝΔ και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είπε: «Η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή δεν είναι γοητευτική. Εάν δεν μπορέσει να αλλάξει συνολικά τον τρόπο που απευθύνεται στην κοινωνία και δεν μπορέσει να κάνει την αυτοκριτική της, αλλά μένει πεισματικά προσδεδεμένη στο ότι εμείς είχαμε δίκιο, άντε να κάναμε κανένα λάθος επικοινωνίας, αλλά όλα τα άλλα τα κάναμε άριστα, δεν θα δούμε προκοπή».
Νεύρα για Παπαμιμίκο
Στο μεταξύ εκνευρισμός επικρατείς την ηγετική ομάδα, καθώς πέραν των γνωστών αμφισβητιών του Αντώνη Σαμαρά βλέπουν ότι ανοίγονται νέα μέτωπα. Όπως για παράδειγμα η ΔΑΠ, η οποία αποφάσισε να ανοίξει πρώτη το διάλογο για το τί συμβαίνει στην κεντροδεξιά παράταξη και για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν.
Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και μίλησαν η βασική αμφισβητίας της ηγεσίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο ακραιφνής καραμανλικός, με συχνές αιχμές προς την ηγεσία, Ευάγγελος Αντώναρος. Το χειρότερο όλων είναι ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, θέλοντας να καταδείξει τη βούλησή του να συνομιλεί με το σύνολο των στελεχών του κόμματος. Ωστόσο, η επιλογή του Παπαμιμίκου προκάλεσε πολλά νεύρα. Και αυτό καθώς έγιναν προσπάθειες να αποτραπεί η παρουσία του στην εκδήλωση, όμως ο γραμματέας του κόμματος ήταν ανένδοτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα