«Είμαι άρρωστος, προσευχηθείτε για μένα»

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην ιταλική πόλη Όστια δεν ήταν σαν τις άλλες. Έκρυβε κι ένα προσωπικό στοιχείο, καθώς ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για εκείνον.

Ο λόγος; Όπως είπε ο ίδιος σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες που έσπευσαν να τον συναντήσουν, είναι κι ο ίδιος ηλικιωμένος και υποφέρει από προβλήματα υγείας, ως εκ τούτου κάλεσε το ποίμνιό του να τον θυμηθεί στις προσευχές του προς τον Ύψιστο.

«Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι έχουν φροντίδα» ήταν τα λόγια του Πάπα, ο οποίος εξομολογήθηκε στη συνέχεια τα εξής: «Όταν σε μια κοινότητα δεν υπάρχει φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, είμαι ηλικιωμένος και λίγο άρρωστος, όμως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό».

Όπως είναι φυσικό το γεγονός ότι ο Πάπας καθησύχασε το ακροατήριό του για το μέγεθος τους προβλήματος που αντιμετωπίζει, όμως οι φόβοι για την πραγματική κατάσταση της υγείας του φούντωσαν. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει ο προκαθήμενος της καθολικής Εκκλησίας σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να ζήσει μόνο δύο-τρία χρόνια και η παραμονή του στον παπικό «θρόνο» θα είναι σύντομη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, οι θεράποντες ιατροί του Πάπα του έχουν συστήσει προ μηνών να χάσει βάρος, καθώς έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην αναπνοή, γεγονός που ενδέχεται να υποκρύπτει καρδιολογικής φύσεως πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα