«Είμαστε μία από τις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Τη σταθερή εξέλιξη του Ατρομήτου και την καθιέρωσή του ως μία από τις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, σημείωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Ο ισχυρός παράγοντας του περιστεριώτικου συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM, αναλύοντας το πλάνο του και θέτοντας ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν μια άκρως πετυχημένη χρονιά. Βρεθήκαμε στην τρίτη θέση με ρεκόρ βαθμών και ρεκόρ αήττητου στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Δεν ήμασταν στην κατάσταση που θα θέλαμε στα πρώτα παιχνίδια των play offs και δεν πετύχαμε το στόχο του Champions League ή του καλού εισιτηρίου του Europa League, αλλά συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα γιατί για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ατρόμητος αποδεικνύει πως είναι από τις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα παίξουμε ξανά στην Ευρώπη.

Δεν νομίζω πως μια ομάδα στηρίζεται σε έναν παίκτη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιγκλέσιας. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι θέμα παικτών. Νομίζω πως στα play offs δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στα πρώτα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία ματς η ομάδα αντεπεξήλθε. Κάποιες λεπτομέρειες στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιξαν το ρόλο τους. Αλλά δεν σημαίνει τίποτα, είμαστε ευχαριστημένοι από όσα πετύχαμε.

Πέρσι ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία γιατί για ένα γκολ δεν παίξαμε στα προκριματικά του Champions League. Στις κορυφαίες στιγμές της ομάδας μας έλειψε ο παράγοντας τύχη. Όταν βάζεις τον πήχη ψηλά, κάποια στιγμή θα πετύχεις κάτι καλύτερο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από ό,τι έχουμε πετύχει γιατί με ένα λογικό μπάτζετ βάζουμε ψηλά τον πήχη και καταφέρνουμε σημαντικά πράγματα.

Εύχομαι η τρίτη φορά να είναι φαρμακερή και να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Οι παίκτες μας έχουν αποκτήσει εμπειρίες, έχουμε διατηρήσει τον κορμό για να έχουμε συνοχή και θα κάνουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες για δυναμώσουμε την ομάδα. Θα μπορούσαμε να περάσουμε και τη Νιούκαστλ πριν δύο χρόνια. Αν δεν είχαμε το συγκεκριμένο διαιτητή, είχαμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Με την Άλκμααρ πέρσι κάναμε λάθη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο υπερβάλαμε εαυτόν και για ένα δοκάρι δεν μπορέσαμε να κάνουμε το 0-3. Στις λεπτομέρειες ο Ατρόμητος είχε την τύχη εναντίον του και του έλειπε αυτό το φύσημα της μοίρας. Εύχομαι φέτος να είμαστε πιο τυχεροί.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση για τον αν θα παραμείνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Περιμένω την έκθεση του κ. Παράσχου για το έμψυχο υλικό κι από εκεί και πέρα θα δούμε ποιοι παίκτες είναι στα πλάνα του και τι κινήσεις θέλει να κάνουμε. Τις επόμενες μέρες, επειδή θα έχουμε μια συνολική αποτίμηση για το ρόστερ, θα ξέρουμε σε ποιους παίκτες θα βασιστούμε για τη νέα σεζόν. Ο Παπαδόπουλος έχει συμβόλαιο. Έχουμε τα ζητήματα του Μπρίτο και του Πίτου Γκαρσία. Υπάρχει θετική εισήγηση από τον προπονητή, είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους και τις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο.

Σέβομαι τον κ. Σάντος για ό,τι έχει πετύχει και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και προπονητή. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να επιλέξεις 23 παίκτες, αλλά θεωρούμε πως είναι αδικία απέναντι στη φιλοσοφία και τη στήριξη που δείχνει ο Ατρόμητος στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Όταν δεν παίρνεις έναν παίκτη από την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος σε πιάνει μια απογοήτευση. Άξιζε σε κάποιους παίκτες να πάνε στο Μουντιάλ. Ο Γιαννούλης και ο Ταυλαρίδης θα μπορούσαν να κληθούν. Έκαναν καταπληκτική χρονιά και μετρά η σταθερότητα. Νομίζω πως αυτά τα δύο παιδιά αδικήθηκαν, όπως και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Δεν θα μπω σε ονοματολογία αναφορικά με τις μεταγραφές που θα κάνουμε. Ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή κάνουν μια καταγραφή ονομάτων στις θέσεις που μας ενδιαφέρουν. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες προσθήκες για να δυναμώσει το ρόστερ, αλλά πάντα απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που είναι το πάπλωμα.

Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θέλω να τοποθετούμαι δημόσια. Θα αποδείξω την αθωότητά μου με τα ακράδαντα στοιχεία που θα παρουσιάσω στη δικαιοσύνη. Ο Ατρόμητος δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, όπως δεν επηρεάστηκε η ομάδα και στο διάστημα που δεν ήμουν παρών. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με γερές βάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα